Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΚΟΣΜΟΣΑΛΛΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑΕπιστροφή στα σχολεία με αυξημένα μέτρα ασφαλείας στη Γαλλία

Επιστροφή στα σχολεία με αυξημένα μέτρα ασφαλείας στη Γαλλία

-

από τις καλοκαιρινές διακοπές που στιγματίστηκαν από νέες θανατηφόρες επιθέσεις σε μια χώρα που έχει αποτελέσει ένα από τους κύριους στόχους για επιθέσεις του Ισλαμικού Κράτους.

Όπως μεταδίδει το Πρακτορείο Ειδήσεων Reuters την ώρα που παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικοί προσέρχονταν στα σχολεία υπήρχαν περιπολίες ένοπλων αστυνομικών έξω από τα σχολεία σε ολόκληρη τη χώρα.

Οκτώ μήνες πριν τις εκλογές, η κυβέρνηση βρίσκεται υπό την πίεση του να καταφέρει να καθησυχάσει τον πληθυσμό των 65 εκατομμυρίων που βρίσκεται σε επιφυλακή μετά από την επίθεση τον Ιούλιο ενόπλου με φορτηγό σε πλήθος στη Νίκαια που προκάλεσε το θάνατο σε 86 ανθρώπους καθώς και την θανατηφόρα επίθεση εναντίον ιερέα.

Στο δημοτικό σχολείο του Μπερνάρντ Παλισί στην πόλη Ζουανβίλ – λε – Πον ανατολικά του Παρισιού, τα επιπρόσθετα μέτρα ασφαλείας περιλαμβάνουν μια καθολική απαγόρευση στην είσοδο στα σχολικά κτίρια από τους γονείς και την παρουσία τοπικής αστυνομίας πριν να χτυπήσει το κουδούνι.

«Η διαφορά είναι ότι δυστυχώς δεν μπορούμε πλέον να έχουμε πρόσβαση στο σχολείο», ανέφερε η Φαϊζά Τεαμπουί, ο μικρός γιος της οποίας είναι πρωτάκι.

«Αλλά λέω στον εαυτό μου ότι είναι μια πολύ θετική εξέλιξη γιατί σημαίνει ότι κανένας άγνωστος ενήλικας δεν μπορεί να μπει μέσα. Ποτέ δεν ξέρεις, η ασφάλεια είναι πολύ σημαντική για την πόλη και πάνω απ` όλα τα παιδιά μας. Είναι σημαντικό να νοιώθουμε ήσυχοι».

Ο Δήμαρχος της πόλης Ολιβιέ Ντόσν, δήλωσε ότι έχει αποφασιστεί πως κονδύλι €100.000 θα χρησιμοποιηθεί για τη βελτίωση της ασφάλειας στα σχολεία.

Μέρος αυτού του ποσού χρησιμοποιήθηκε για την εγκατάσταση ειδικών παραθύρων στις εισόδους των σχολείων για να μην μπορούν εξωσχολικοί να δουν τι γίνεται μέσα στο σχολείο. Παραπάνω δαπάνες διενεργούνται για την εκπαίδευση των εργαζομένων στα σχολεία για εκκένωση και διαχείριση κρίσεων, σύμφωνα με τις εθνικές κατευθυντήριες γραμμές.

«Θα έχουν πιο πολύ εξοπλισμό όπως σφυρίχτρες, φορητά ραδιοτηλέφωνα, συστήματα ηλεκτρονικής επικοινωνίας», ανέφερε ο Δήμαρχος της πόλης.

Άλλη οδηγία που έχει δοθεί στους διευθυντές των σχολείων είναι να διοργανώσουν την εκπαίδευση μαθητών και εργαζομένων για την παροχή πρώτων βοηθειών και να κάνουν ασκήσεις διάσωσης, καθώς και εκπαίδευση στον τρόπο αντίδρασης όταν βρίσκονται κάτω από επίθεση, όπως το να κρύβονται και να παραμένουν σιωπηλοί.

Διαβάστε Επίσης