Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΚΥΠΡΙΑΚΟΝα απαλλαγούμε από την «μητέρα-πατρίδα» - Να καθορίσουμε την ίδια μας...

Να απαλλαγούμε από την «μητέρα-πατρίδα» – Να καθορίσουμε την ίδια μας τη μοίρα – Το συντομότερο λύση του Κυπριακού, τονίζουν οι Τ/κ καλλιτέχνες

-

απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία, γίνεται προσπάθεια να παρουσιαστούν τα κατεχόμενα ως ένας νομός της Τουρκίας, εξέφρασε ο πρόεδρος της ένωσης Τ/κ καλλιτεχνών και συγγραφέων, Ουμίτ Ινατσί, ενώ καταφέρθηκε εναντίον των εγγυήσεων.

Σύμφωνα με την Αφρίκα, σε χθεσινή διάσκεψη Τύπου ο κ. Ιναντσί είπε ότι οι “σκοπιές δημοκρατίας” μετά την απόπειρα της 15ης Ιουλίου παίρνουν την έννοια μιας φασιστικής κοινότητας και εξέφρασε ανησυχία για το ότι αυτά τα γεγονότα αντικατοπτρίζονται ως να είναι το ψευδοκράτος ένας νομός της Τουρκίας.

Αυτό που πρέπει να κάνουμε ως Κύπριοι είναι να καθορίσουμε την ίδια μας τη μοίρα, επικεντρωμένοι στην όσο το δυνατόν συντομότερη λύση του Κυπριακού, πρόσθεσε. «Κάνοντάς το αυτό, πρέπει απαραίτητα να απαλλαγούμε από την καθοδήγηση της ‘μητέρας-πατρίδας’ και να κτίσουμε ένα μέλλον το οποίο να προστατεύει τα συμφέροντά μας. Οι μητέρες-πατρίδες οι οποίες δεν υπολόγισαν τη συμφωνία εγγυήσεων και έφεραν στο νησί το πραξικόπημα και την κατοχή, με το να θέλουν ακόμα τις εγγυήσεις, σημαίνει ότι δεν επιθυμούν τη λύση», σημείωσε.

Διαβάστε Επίσης