Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑΟ Σύνδεσμος Ξενοδόχων Πάφου καλεί τον Φαίδωνος σε διάλογο

Ο Σύνδεσμος Ξενοδόχων Πάφου καλεί τον Φαίδωνος σε διάλογο

-

2016

Σε διάλογο κάλεσε το Δήμαρχο Πάφου ο πρόεδρος του τοπικού Συνδέσμου Ξενοδόχων Θέμης Φιλιππίδης προκειμένου να συζητηθούν όλα τα ζητήματα που αφορούν την Επαρχία Πάφου καθώς και οι σχέσεις των ξενοδόχων με τις τοπικές αρχές.

Ο κ. Φιλιππίδης απέρριψε τις αναφορές του Δημάρχου Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος ότι ενδεχομένως ορισμένοι ξενοδόχοι να μην καταβάλλουν στο σύνολο τους τα τέλη διανυκτερεύσεων στις τοπικές αρχές.

Κληθείς να σχολιάσει τα στοιχεία που επικαλέστηκε ο Δήμαρχος Πάφου προκειμένου να στηρίξει την θέση του, ο Θέμης Φιλιππίδης σημείωσε ότι όσοι επιβάτες φθάνουν στα αεροδρόμια δεν καταλήγουν όλοι στα ξενοδοχεία. Πολλοί καταλήγουν σε τουριστικές επαύλεις και πολλοί περισσότεροι καταλήγουν σε μη αδειούχα τουριστικά καταλύματα, όπως ανέφερε.

Πρόσθεσε δε, πως αυτού του είδους τις παρανομίες θα πρέπει πρώτιστα να κυνηγήσουν οι τοπικές αρχές.

Ο κ. Φιλιππίδης είπεπως ένας από τους λόγους που κάποιοι εκ των ξενοδόχων προσπαθούν να αποφύγουν την υποχρέωση τους αυτή είναι τα υψηλά τέλη στην Πάφο, αλλά και η επιμονή κάποιων τοπικών αρχών να χρεώνουν ακόμη όσους και οι ξενοδόχοι φιλοξενούν ή τα παιδιά, που πληρώνουν λιγότερα.Υπάρχει η απαίτηση οι ξενοδόχοι να πληρώνουν τέλη ακόμη και για φιλοξενούμενους των Δήμων που διαμένουν δωρεάν στις ξενοδοχειακές μονάδες, κατέληξε ο κ. Φιλιππίδης.

Διαβάστε Επίσης