Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΠΑΙΔΕΙΑΟι ΕΣΕΜ Λευκωσίας, Λεμεσού και Πάφου καλούν το Υπ.Παιδείας να αποσύρει πρόταση...

Οι ΕΣΕΜ Λευκωσίας, Λεμεσού και Πάφου καλούν το Υπ.Παιδείας να αποσύρει πρόταση για εξετάσεις

-

το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού να αποσύρει την πρόταση του για εξετάσεις ανά τετράμηνα και να υιοθετήσει την πρόταση τους.

Σύμφωνα με το ψήφισμα, η πρόταση των ΕΣΕΜ είναι “η αξιολόγηση των μαθητών να εμπλουτιστεί με νέες μορφές αξιολόγησης όπως παρουσιάσεις, διαθεματικές εργασίες, project, παραγωγή εντύπου ηλεκτρονικού κ.ά. πέρα από το καθιερωμένο γραπτό τυποποιημένο διαγώνισμα”.

Η διαδικασία αυτή σημειώνεται, θα βοηθήσει στο τελικό ζητούμενο, δηλαδή να πραγματοποιείται ένα διαγώνισμα για κάθε μάθημα το τετράμηνο. Μετά την αλλαγή αυτή, προστίθεται, οι μαθητές θα απεγκλωβίζονται από την λογική της βαθμοθηρίας.

Μέσω αυτής της εισήγησης, αναφέρει η ΕΣΕΜ, θα δίνεται η ευκαιρία στους αδύνατους μαθητές να μπορούν να αντεπεξέλθουν αφού, όπως σημειώνεται, θα υπάρχουν κι άλλοι τρόποι αξιολόγησης του κάθε μαθητή.

Επιπρόσθετα, σημειώνεται, πως η πρόταση αυτή είναι στα πλαίσια της ιδέας της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης για ένα ανθρώπινο και δημοκρατικό σχολείο, ένα σχολείο με μαθητές με κριτική σκέψη και άποψη.

Σε αντίθεση είναι, σημειώνεται, η πρόταση του Υπουργείου Παιδείας που θα έχει ως αποτέλεσμα να μετατραπεί το σχολείο σε κέντρο εξετάσεων.

“Η εφαρμογή αυτού του μέτρου μόνο αρνητικά μπορεί να επιφέρει, αφού θα αυξήσει την πίεση σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, θα δημιουργήσει περισσότερο άγχος και αυτό σίγουρα θα επηρεάσει την επίδοση των μαθητών και την ίδια στιγμή αλλάζει και τον χαρακτήρα του δημόσιου σχολείου. Με αυτή την απόφαση θα ενισχυθεί ο ανταγωνισμός μεταξύ των μαθητών και το χρόνιο πρόβλημα της παραπαιδείας θα μεγαλώσει ακόμη λιγότερο”,

Διαβάστε Επίσης