Πέμπτη, 30 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΚΥΠΡΙΑΚΟΙκανοποιημένος ο Δήμαρχος Δερύνειας από την εξαγγελία για άνοιγμα του οδοφράγματος

Ικανοποιημένος ο Δήμαρχος Δερύνειας από την εξαγγελία για άνοιγμα του οδοφράγματος

-

πως από την ενέργεια αυτή θα επωφεληθούν τόσο οι Ελληνοκύπριοι όσο και οι Τουρκοκύπριοι.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο κ. Καραγιάννης «το άνοιγμα του οδοφράγματος είναι μια θετική εξέλιξη ωστόσο είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι αφού αναμένουμε επίσημη ενημέρωση η οποία πιστεύουμε ότι θα γίνει εντός των επόμενων ημερών. Είμαστε ικανοποιημένοι από την εξαγγελία ότι η Λεωφόρος Αμμοχώστου θα ανοίξει και θα οδηγεί από τη Δερύνεια, μέσω της Κάτω Δερύνειας και της Αγίας Ζώνης, απ’ευθείας στην Αμμόχωστο».

Αυτό συνέχισε «αποτελεί επιβράβευση των αρκετών χρόνων που η Δερύνεια υπέφερε από την εισβολή, κατοχή και προσφυγιά, ωστόσο δεν σταμάτησε ποτέ να προωθεί την επαναπροσέγγιση και την επανένωση της Κύπρου. Εχουμε εμπειρία από συρματοπλέγματα και οδοφράγματα αφού τα Στροβίλια ανήκουν στη Δερύνεια και είμαστε έτοιμοι να λειτουργήσουμε το νέο σημείο διέλευσης της Λεωφόρου Αμμοχώστου».

Ο κ. Καραγιάννης σημείωσε ακόμα ότι «αυτή η εξαγγελία για διάνοιξη του οδοφράγματος της Δερύνειας θα πρέπει να αποτελέσει αφετηρία νέων εξελίξεων στην Κύπρο όπως η λύση του Κυπριακού και να έρθουν οι δύο κοινότητες πιο κοντά».

Ταυτόχρονα ευχήθηκε «η διάνοιξη της Λεωφόρου Αμμοχώστου να είναι η απαρχή για επιστροφή της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου και της επανένωσης του νησιού μας. Το οδόφραγμα της Δερύνειας είχε πάντα καλές πιθανότητες να ανοίξει επειδή γειτνιάζει με την Αμμόχωστο αλλά το πιο δυνατό του σημείο είναι ότι ήταν κοινό αίτημα Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Καραγιάννης είπε πως «Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι έχουν αποδείξει μαζί ότι επιθυμούμε τη διάνοιξη σημείων διέλευσης αλλά δεν συμβιβαζόμαστε με την σημερινή κατάσταση ή ακόμα και με μια χειρότερη κατάσταση στο Κυπριακό. Από κοινού αυτό που επιθυμούμε είναι η επανένωση του νησιού μας, να εξαφανιστεί το συρματόπλεγμα και οι οποιεσδήποτε ανησυχίες υπάρχουν μεταξύ των δύο κοινοτήτων».

Ανέφερε ακόμα ότι «πρέπει επιτέλους να καταλάβουμε ότι αυτά που ενώνουν τους Ελληνοκύπριους και τους Τουρκοκύπριους είναι περισσότερα από αυτά που τους χωρίζουν».

Διαβάστε Επίσης