Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑΑτυχείς για το ΑΚΕΛ οι δηλώσεις του ΠτΔ για το δικαίωμα στην...

Ατυχείς για το ΑΚΕΛ οι δηλώσεις του ΠτΔ για το δικαίωμα στην απεργία

-

: Τετάρτη, 06 Μάιος 2015

Ατυχείς χαρακτήρισε τις δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας και Υπουργών, ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαϊδης, προσθέτοντας ότι σε ακόμη μια περίπτωση ταυτίζονται με τις αντιδράσεις των εργοδοτικών οργανώσεων σε ό,τι αφορά τις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων.

Σε δήλωση στη Βουλή ο κ. Λουκαϊδης είπε ότι το κόμμα του κατανοεί την προσπάθεια των κυβερνώντων να αποτρέψουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις, αλλά απαιτεί την επίδειξη σεβασμού στο αναφαίρετο δικαίωμα των εργαζομένων να προχωρούν σε απεργιακές κινητοποιήσεις για να υπερασπιστούν τα δικαιώματα και τα καλώς νοούμενα συμφέροντα των ιδίων και των οργανισμών στους οποίους υπηρετούν.

Διαμήνυσε επίσης ότι το ΑΚΕΛ απορρίπτει κάθε συζήτηση για απαγόρευση του δικαιώματος στην απεργία, που επαναφέρθηκε από τις εργοδοτικές οργανώσεις.

“Υπενθυμίζουμε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στον Υπουργό Οικονομικών, δικές τους επαναλαμβανόμενες δηλώσεις, μέσα από τις οποίες αναγνώριζαν την υπευθυνότητα που επιδείχθηκε από τους εργαζόμενους, σε μια περίοδο μάλιστα που αυτοί δέχονταν αλλεπάλληλα πλήγματα στα δικαιώματα τους από την κυβερνητική πολιτική”, συνέχισε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ.

Διατύπωσε επιπλέον τη θέση ότι η αναγνώριση της υπευθυνότητας των εργαζομένων από πλευράς Κυβέρνησης, θα αποκτήσει νόημα και ουσία μέσα από το σεβασμό στο ιερό δικαίωμα των εργαζομένων στην απεργία, δεδομένου ότι αυτό το δικαίωμα, κατά κοινή παραδοχή, αξιοποιείται με πολλή σωφροσύνη και φειδώ”.

Διαβάστε Επίσης