Τρίτη, 28 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΚΥΠΡΙΑΚΟΟ αναπληρωτής εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ για την «εκλογή» Ακιντζί

Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ για την «εκλογή» Ακιντζί

-

εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Farhan Haq, απαντώντας σε ερώτηση σχετική με την «εκλογή» του Μουσταφά Ακιντζί στα κατεχόμενα.

«Οπωσδήποτε λαμβάνουμε υπόψη την εκλογή κι έχουμε πάντα ελπίδα, όταν η εκλογική περίοδος τελειώσει, ότι θα υπάρχουν κυβερνήσεις που έχουν βούληση να συνομιλήσουν μεταξύ τους και τελικά να επιλύσουν την κατάσταση στην Κύπρο», είπε.

Πρόσθεσε ότι ο Ειδικός Σύμβουλος του Γενικού-Γραμματέα του ΟΗΕ για την Κύπρο Έσπεν Μπαρθ Έιντε έχει επανειλημμένα συναντηθεί με τα μέρη και έχει εκφράσει τις ελπίδες του ότι είναι πρόθυμα να διαπραγματευθούν μεταξύ τους σοβαρά ώστε να επιλύσουν τις από δεκαετιών μεταξύ τους διαφορές.

«Θα πρέπει να δούμε που πάμε μ’ αυτό κι οπωσδήποτε καλωσορίζουμε τις προσπάθειες των νέων κυβερνήσεων για να συναντηθούν μεταξύ τους και να καταλήξουν σε συμφωνία στα ουσιώδη ζητήματα».

Σε ερώτηση αν θα υπάρξει κάποια δήλωση από το Γενικό-Γραμματέα, ο κ. Haq είπε ότι στην παρούσα φάση δεν υπάρχει καμία δήλωση.

«Αλλά καλωσορίζουμε πάντα όποια άλλη εξέλιξη που δείχνει μεγαλύτερη βούληση να προχωρήσουμε», κατέληξε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του ΓΓ.

Σήμερα αναμένεται ότι οι επίμαχες εκφράσεις περί «κυβερνήσεων» θα διορθωθούν από τα Ηνωμένα Εθνη.

Διαβάστε Επίσης