Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΚΥΠΡΙΑΚΟΜέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης που αφορούν τους Τ/Κ ανακοίνωσε ο ΠτΔ

Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης που αφορούν τους Τ/Κ ανακοίνωσε ο ΠτΔ

-

της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, με αφορμή, όπως σημειώνει, την επανέναρξη των συνομιλιών και της έντονης πεποίθησής του για την ανάγκη δημιουργίας κλίματος εμπιστοσύνης που θα λειτουργεί ενισχυτικά προς τη διαπραγματευτική διαδικασία.

Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανακοίνωσε ότι στην πρώτη κοινή συνάντηση με τον νέο Τ/Κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί προτίθεται να δώσει τους χάρτες και στοιχεία που αφορούν 28 ναρκοπέδια κατά προσωπικού στην περιοχή του Πενταδακτύλου.

Επίσης ανακοίνωσε την εκχώρηση της διαχείρισης στο Εβκάφ των μουσουλμανικών χώρων λατρείας στις ελεύθερες περιοχές που ανήκουν στην τουρκοκυπριακή κοινότητα και δεν βρίσκονται υπό την προστασία ξένων πρεσβειών καθώς και την απόφαση πρόσληψης στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών στη Λευκωσία λειτουργών με γνώση της τουρκικής γλώσσας, ούτως ώστε να διευκολύνεται η εξυπηρέτηση των Τουρκοκύπριων συμπατριωτών μας.

Εξάλλου ο Πρόεδρος Αναστασιάδης χαιρέτισε την προσπάθεια που βρίσκεται σε εξέλιξη για ενοποίηση του κυπριακού ποδοσφαίρου και ευχήθηκε αυτή να ευοδωθεί το συντομότερο.

“Είναι καλά γνωστό πως για τον πιο πάνω σκοπό είχα εισηγηθεί μια αμοιβαίως επωφελή δέσμη Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης και είναι με ιδιαίτερη ικανοποίηση που διαπιστώνω την προθυμία του νέου ηγέτη των Τουρκοκυπρίων, κ. Ακιντζί, να εμπλακεί σε ένα διάλογο για υιοθέτηση Μέτρων που θα εμπεδώσουν κλίμα εμπιστοσύνης και ελπίδας μεταξύ του συνόλου του κυπριακού λαού, Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων”, καταλήγει στην γραπτή δήλωση του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Διαβάστε Επίσης