Τρίτη, 5 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΚΥΠΡΙΑΚΟΤσίπρας: Eιδική αναφορά στην Τουρκία στα συμπεράσματα

Τσίπρας: Eιδική αναφορά στην Τουρκία στα συμπεράσματα

-

των πολιτών τάχθηκε ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, σε δήλωσή του προς τους δημοσιογράφους μετά τη Σύνοδο Κορυφής για τη μετανάστευση.

Ο κ. Τσίπρας κατέγραψε στα θετικά των συμπερασμάτων της Συνόδου το ότι γίνεται αναφορά και στην ανατολική Μεσόγειο, στην έκτακτη χρηματοδότηση για την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών, καθώς επίσης και ειδική αναφορά όχι μόνον στις χώρες προέλευσης αλλά και στις χώρες διέλευσης, με ιδιαίτερη αναφορά στην Τουρκία – κάτι που απέδωσε στις προσπάθειες της Ελλάδας. Στις προσπάθειες της Αθήνας απέδωσε και τις αναφορές στη Συρία και το Ιράκ.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός ενημέρωσε πως συναντήθηκε, πέραν της κ. Μέρκελ, και με τον Γάλλο Πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ, και τον Πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, με τους οποίους υπήρξε ανταλλαγή απόψεων και διαπιστώθηκε ότι έχει συντελεστεί πρόοδος στο Brussels Group, που ελπίζεται ότι θα καταγραφεί.

Σε ερώτηση για το αν μια συμφωνία με τους εταίρους είναι πλέον κοντά, ο κ. Τσίπρας απάντησε πως είναι πιο κοντά από ό,τι ήταν προ μιας εβδομάδας.

Διαβάστε Επίσης