Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΚΥΠΡΙΑΚΟΈιντε: Συνομιλίες μετά τις "εκλογές"

Έιντε: Συνομιλίες μετά τις “εκλογές”

-

ΟΗΕ για το Κυπριακό Έσπεν Μπαρθ Έιντε, σημειώνοντας ότι η φετινή χρονιά είναι αποφασιστικής σημασίας για τη λύση του Κυπριακού.

Ο κ. Έιντε δεν ήταν σε θέση να αναφερθεί σε συγκεκριμένη ημερομηνία επανέναρξης των συνομιλιών, αλλά σημείωσε ότι θα είναι εντός των επόμενων εβδομάδων.

Μιλώντας σε δημοσιογραφική διάσκεψη, ανέφερε ότι η πρώτη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στην Κύπρο, προσθέτοντας ότι είναι ανοικτός για συνέχιση των συναντήσεων οπουδήποτε αλλού αποφασιστεί.

Όπως είπε, εξέλειπαν οι λόγοι για τους οποίους ανέστειλε τη συμμετοχή του στις συνομιλίες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος είναι έτοιμος να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Ο κ. Έιντε επανέλαβε τη θέση ότι η διαδικασία είναι κυπριακής ιδιοκτησίας και επεσήμανε ότι θα πρέπει να καταλάβουν όλοι οι Κύπριοι ότι είναι προς το συμφέρον τους να λυθεί το Κυπριακό.

Είπε, επίσης, ότι οι συνομιλίες θα συνεχιστούν από εκεί που σταμάτησαν, σημειώνοντας ότι έχει γίνει πολύ σημαντική προετοιμασία.

Ανέφερε ότι, παρόλο που δεν πραγματοποιούνταν συναντήσεις, τα Ηνωμένα Έθνη ήταν έτοιμα και οι συνεργάτες του εργάζονταν και στην Κύπρο και στη Νέα Υόρκη.

Διαβάστε Επίσης