Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑΠΕΟ: Παλινδρομήσεις και αναιρέσεις για ΓΕΣΥ

ΠΕΟ: Παλινδρομήσεις και αναιρέσεις για ΓΕΣΥ

-

Οι χθεσινές δηλώσεις του Υπουργού Υγείας με τις οποίες ουσιαστικά αναιρεί την δέσμευση της κυβέρνησης για σταδιακή εφαρμογή του ΓΕΣΥ από τον Ιούλιο του 2015, έρχονται να επιστεγάσουν ένα μωσαϊκό παλινδρομήσεων και αναιρέσεων για το ΓΕΣΥ από την κυβέρνηση Ν. Αναστασιάδη, αναφέρει ανακοίνωση της ΠΕΟ.

Η εξέλιξη αυτή, σημειώνεται, επιβεβαιώνει πλήρως τις προειδοποιήσεις της ΠΕΟ ότι η εγκατάλειψη της συναίνεσης που είχε επιτευχθεί και βρήκε έκφραση στο νόμο του 2001 και η επιμονή πάση θυσία της εισαγωγής των μεγάλων ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών στο ΓΕΣΥ όχι μόνο ανατρέπει πλήρως τη φιλοσοφία του συστήματος αλλά ταυτόχρονα τορπιλίζει και τις προοπτικές για σύντομη εφαρμογή του.

“Αποτελεί πρωτοφανή κοροϊδία για την κυπριακή κοινωνία, ειδικότερα για τους εργαζόμενους και τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού”, αναφέρεται, η προσπάθεια του Υπουργού να απεκδυθεί κάθε ευθύνης για το γεγονός ότι η εφαρμογή του για ακόμη μια φορά μετατίθεται σε ακαθόριστο χρόνο και μάλιστα αυτή την ευθύνη επιχειρεί να τη φορτώσει σε άλλους.

“Είναι η κυβέρνηση που τερμάτισε τις διαδικασίες απόκτησης του λογισμικού συστήματος που αποφάσισε ο ΟΑΥ επιβάλλοντας μια νέα διαδικασία, είναι η κυβέρνηση που σε αντίθεση με τον συμφωνημένο και ψηφισμένο Νόμο για το ΓΕΣΥ έβαλε στόχο την εισαγωγή των μεγάλων ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών στο Γενικό Σύστημα Υγείας. Είναι η κυβέρνηση που αφήνει τα δημόσιο τομέα της υγείας να καταρρέει και να απαξιώνεται στα μάτια της κοινωνίας. Η κυβέρνηση και ο Πρόεδρος ας αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους. Οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να ανεχτούν άλλο αυτή την κοροϊδία και τον εμπαιγμό”, προστίθεται.

Διαβάστε Επίσης