Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΚΥΠΡΙΑΚΟΧωριστές συναντήσεις με Αναστασιάδη - Ερογλου θα έχει σήμερα ο Έιντε

Χωριστές συναντήσεις με Αναστασιάδη – Ερογλου θα έχει σήμερα ο Έιντε

-

Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο Έσπεν Μπαρθ Έιντε, ο οποίος αργότερα θα συναντηθεί με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ντερβίς Ερογλου.

Στο πλαίσιο των επαφών του με άλλους παράγοντες που έχουν να διαδραματίσουν κάποιο ρόλο στις προσπάθειες για επίτευξη μιας συνολικής διευθέτησης, ο κ. Έιντε θα φιλοξενήσει την Τετάρτη εκδήλωση για εκπροσώπους γυναικείων οργανώσεων και ΜΜΕ και από τις δυο κοινότητες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, υπάρχουν “ενδείξεις αλλά όχι αποφάσεις και συμφωνίες” για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων τον Απρίλιο, εάν τερματιστεί η τουρκική NAVTEX στην κυπριακή ΑΟΖ και αποχωρήσει το ερευνητικό σκάφος Μπαρμπαρός.

Η ελληνοκυπριακή πλευρά, όπως αναφέρεται, είναι έτοιμη να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων σε μια τέτοια περίπτωση.

«Είναι καλό που βρίσκομαι πίσω στην Κύπρο. Εργάζομαι με την ομάδα μου, προετοιμαζόμενος για τις συναντήσεις με τους δύο ηγέτες», έγραψε χθες ο κ. Έιντε σε ανάρτησή του στο twitter, δημοσιεύοντας φωτογραφία μαζί με την Ειδική Αντιπρόσωπο του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο Λίζα Μπάτενχαϊμ και τους άλλους συνεργάτες του στα γραφεία της αποστολής των καλών υπηρεσιών του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο.

Διαβάστε Επίσης