Τρίτη, 25 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΚΥΠΡΙΑΚΟΗ NAVTEX δεν θα ανανεωθεί, δηλώνει ο Ναμί

Η NAVTEX δεν θα ανανεωθεί, δηλώνει ο Ναμί

-

οι συνομιλίες θα παραμείνουν υπό αναστολή, δήλωσε σε συνέντευξή του στην Κίπρις ο “υπουργός” εξωτερικών, Οζντίλ Ναμί ανακοινώνοντας ότι η NAVTEX δεν θα ανανεωθεί.

Η συνέντευξη δημοσιεύθηκε χθες Κυριακή με τίτλο “Ας συναντηθούν χωρίς προϋποθέσεις” με τον κ. Ναμί να ανακοινώνει ότι η NAVTEX λήγει στις 6 Απριλίου και δεδομένου ότι το πλοίο Saipem 10000 θα αποσυρθεί τρεις μήνες για έλεγχο και η τ/κ πλευρά δεν πρόκειται να προχωρήσει σε έκδοση νέας οδηγίας, ούτε να στείλει το Μπαρμπαρός Χαϊρετίν Πασιά στην περιοχή.

“Μέσα σε μια περίοδο τριών μηνών οι διαπραγματεύσεις αρχίζουν και στο μεταξύ οι Ε/κ μπαίνουν σε έρευνες φυσικού αερίου και πάλι, τότε θα αναγκαστούμε και εμείς να δώσουμε την κατάλληλη απάντηση,” είπε. Εάν σε αυτό το διάστημα ο Πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης επιστρέψει στις διαπραγματεύσεις θα είναι πολύ ικανοποιημένοι, ανέφερε υπενθυμίζοντας ότι τον Ιανουάριο είχε δοθεί μία εβδομάδα για την επανέναρξη των συνομιλιών αλλά ο Ε/κ ηγέτης αντί να επιστρέψει στο τραπέζι είχε θέσει κάποιους όρους.

Η τ/κ πλευρά θα συμπεριφερθεί εποικοδομητικά για την επανέναρξη των συνομιλιών, δήλωσε ο Οζντίλ Ναμί, υποστηρίζοντας ότι “όλα εξαρτώνται από τη συμπεριφορά των Ε/κ”. Δεν είναι ξεκάθαρη, είπε, ποια θα είναι η στάση του Προέδρου Αναστασιάδη, λέγοντας πως υπάρχουν τρεις εναλλακτικές στο θέμα των υδρογονανθράκων, οι πλευρές ή θα ενεργήσουν από κοινού ή θα συνεχίσουν τις χωριστές ενέργειες ή οι εργασίες θα σταματήσουν ταυτόχρονα.

Διαβάστε Επίσης