Σάββατο, 15 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΒΟΥΛΗΡ. Ερωτοκρίτου: Εάν σε 24ωρες η κα. Γιωρκάτζη δεν επιβεβαιώσει τους ισχυρισμούς...

Ρ. Ερωτοκρίτου: Εάν σε 24ωρες η κα. Γιωρκάτζη δεν επιβεβαιώσει τους ισχυρισμούς Κοιλιάρη τότε να παραιτηθεί

-

Δημιουργήθηκε : Πέμπτη, 12 Μάρτιος 2015

Ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας Ρίκκος Ερωτοκρίτου κάλεσε την Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Χρυστάλλα Γιωρκάτζη είτε να διαψεύσει, είτε να επιβεβαιώσει τα όσα ανέφερε το εκτελεστικό μέλος της ΚΤΚ Στέλιος Κοιλιάρης στη σημερινή συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής θεσμών.

Ο κ. Ερωτοκρίτου είπε ότι «η κα. Γιωρκάτζη οφείλει ή να τα επιβεβαιώσει εντός 24ωρών ή εάν δεν τα επιβεβαιώσει, την καλώ να παραιτηθεί».

«Εάν τα ανακαλέσει», είπε, «δεν δέχομαι την ανάκληση της. Εγώ δεν κάνω συμψηφισμούς και υποχωρήσεις», σημειώνοντας ότι θα ζητήσει από τον Αρχηγό της Αστυνομίας όπως διεξαχθεί ανεξάρτητη έρευνα για να κληθούν η κ. Γιωρκάτζη, ο κ. Κοιλιάρης και το δικηγορικό γραφείο Νεοκλέους να δώσουν κατάθεση «για να ξεκαθαρίσει εντελώς αυτή η ιστορία».

Ανέφερε ότι εάν από την έρευνα διαπιστωθεί οτιδήποτε εναντίον του, θα παραιτηθεί.

Έκανε επίσης λόγο για «κουτσομπολιά και συκοφαντίες», και ξεκαθάρισε ότι «δεν μου έγινε καμία χάρη».

Ο κ. Ερωτοκρίτου είπε επίσης ότι ούτε ο ίδιος ούτε η οικογένεια του είχαν οποιαδήποτε προνομιακή πληροφόρηση για να μετακινήσουν τα χρήματα τους στο εξωτερικό. «Θα πρέπει να ντρέπονται όσοι θέλησαν να σπιλώσουν τον ανεξάρτητο θεσμό του βοηθού Γενικού Εισαγγελέα», είπε.

Υποβάλλοντας την παραίτησή του από το ΔΣ της Κεντρικής Τράπεζας, ο κ. Κοιλιάρης υποστήριξε ότι η κ. Γιωρκάτζη ανέφερε σε συνεδρία του ΔΣ της ΚΤΚ ότι ο Παναγιώτης Νεοκλέους από το ομώνυμο δικηγορικό γραφείο “δωροδόκησε” – κατά τον ισχυρισμό του – τον κ. Ερωτοκρίτου.

Διαβάστε Επίσης