Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑΠΟΓΟ: «Αντιστεκόμαστε στη λιτότητα, αγωνιζόμαστε για ισότητα» - Διακήρυξη για την...

ΠΟΓΟ: «Αντιστεκόμαστε στη λιτότητα, αγωνιζόμαστε για ισότητα» – Διακήρυξη για την 8η του Μάρτη, Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας

-

Δημιουργήθηκε : Παρασκευή, 06 Μάρτιος 2015

Το Γυναικείο Κίνημα της ΠΟΓΟ, τιμώντας την8η του Μάρτη, Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας, στέλνει αγωνιστικούς χαιρετισμούς σε κάθε εργάτρια, υπάλληλο, άνεργη, συνταξιούχο, στις πωλήτριες, στις γυναίκες των μικρομάγαζων, στις αυτοαπασχολούμενες, στις αγρότισσες, στις μετανάστριες, στις γυναίκες των μονογονεϊκών και πολύτεκνων οικογενειών, στις μαθήτριες και φοιτήτριες, στις επιστημόνισσες, στις νέες μητέρες, στις αγωνίστριες που αντιστέκονται και αγωνίζονται για την ισοτιμία τους, την ειρήνη, για το μέλλον των παιδιών τους, σε μια κοινωνία ευημερίας και κοινωνικής δικαιοσύνης, χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Η 8η του Μάρτη είναι μέρα τιμής, με ιστορία αιματοβαμμένη, η οποία θεσμοθετήθηκε για να αναδείξει το ρόλο των γυναικών στην διαμόρφωση της ιστορίας και να θυμίζει πως ασχέτως των όσων βημάτων έχουν ήδη γίνει στην (αυτονόητη) κατεύθυνση της ισότητας των δύο φύλων, είναι ακόμη πολλά αυτά που πρέπει να ακολουθήσουν και να γίνουν.

Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, τιμάται σε μια συνεχιζόμενη, ακόμη βαθύτερη κρίση που σακατεύει το παρόν και το μέλλον του λαού μας. Σε αυτήν τη μνημονιακή εποχή , η φετινή 8η Μάρτη, έχει για τη χώρα μας το δικό της στίγμα.

Με πρόσχημα το περιβόητο «πρόγραμμα», εδώ και δύο χρόνια η κυβέρνηση έχει εξαπολύσει μια πρωτόγνωρη επίθεση, μέσω των πολιτικών της αυστηρής λιτότητας προς τα λαϊκά στρώματα και την κοινωνία του τόπου, εφαρμόζοντας το μεσαιωνικό Μνημόνιο, με στόχο την φτώχεια και την εξαθλίωση των εργαζομένων.

Στο βωμό του συντρίβονται τα εργασιακά δικαιώματα και το εργατικό δίκαιο. Με πρόσχημα την κρίση καταστρατηγούν ή επιχειρούν να καταργήσουν συλλογικές συμβάσεις, μειώνονται οι μισθοί, επεκτείνεται το ωράριο.

Έχει προκύψει μια άγρια εκμετάλλευση ιδίως των γυναικών. Η εργασία των γυναικών, μετατρέπεται σε δουλεία, με εξευτελιστικές αμοιβές, χωρίς ασφάλιση, με μεταχείριση που περιέχει βία, απειλές, σεξουαλική παρενόχληση και συνθήκες εργασίας απαράδεχτες, που προσβάλλει την αξιοπρέπειά τους και τις οδηγεί στη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό.

Τα δικαιώματα των γυναικών και οι αξίες του γυναικείου κινήματος έχουν μπει στο στόχαστρο της νεοφιλελεύθερης επίθεσης .



Θυμηθείτε τι προκάλεσε την πρωτόγνωρη σε βάθος και έκταση οικονομική κρίση

Θυμηθείτε ποιοι ευθύνονται για τη συνεχιζόμενη ολό­πλευ­ρη επί­θε­ση σε όλα μας τα δι­καιώ­μα­τα και τις κα­τα­κτή­σεις, και αμ­φι­σβη­τού­νται όλα όσα με αγώ­νες δε­κα­ε­τιών ­καταφέ­ρα­με.

Θυμηθείτε για ποιους το μνημόνιο αποτελεί και το δικό τους μανιφέστο.

Είναι καλό να θυ­μό­μα­στε από που ερ­χό­μα­στε… Η ιστο­ρία μας μπο­ρεί να γίνει οδη­γός αντί­στα­σης και αγώνα για το σή­με­ρα.

Σκεφτείτε ότι οι πολιτικές λιτότητας δεν οδηγούν σε ανάπτυξη.

Σκεφτείτε ότι οιγυναίκες αναγκάζονται να αναπληρώσουν το κοινωνικό κράτος που διαλύεται με διπλά και τριπλά ωράρια, φροντίζοντας παιδιά και ηλικιωμένους, αποκλεισμένες στο σπίτι.

Σκεφτείτε ότι η βία που ασκείται σε βάρος μας μέσω της κρίσης, με τη λιτότητα, την ανεργία, τη φτωχοποίηση, τη συρρίκνωση μισθών και κοινωνικών δομών στήριξης και πρόνοιας ή την επέκταση του ωραρίου μας, οδηγούν στο κοινωνικό περιθώριο, και σε συνθήκες μεσαίωνα

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

ΛΕΜΕ ΟΧΙ στην Ανεργία, Βία, Φτώχεια, Σεξισμό: ΓΙΟΡΤΗ ΜΑΣ Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ

Οι καιροί απαιτούν εγρήγορση για τα θέματα των γυναικών. Τα δικαιώματα των γυναικών δε χωρούν στο ασπρόμαυρο παρόν που ετοιμάζεται καθημερινά για μας. Οι επιθέσεις στα δικαιώματά μας χρειάζονται τη συσπείρωση και τη δράση μας!

Είναι στο χέρι μας.Μπορούμε!

ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ, ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΙΣΟΤΗΤΑ

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  • Εργασία με δικαιώματα – δουλειά με αξιοπρέπεια
  • Κοινωνικό Κράτος
  • Μηδενική ανοχή στην έμφυλη βία
  • Κρατικές κοινωνικές υποδομές και δωρεάν υπηρεσίες Υγείας, Παιδείας
  • Επέκταση της άδειας μητρότητας
  • Συμμετοχή σε όλους τους τομείς

Διαβάστε Επίσης