Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΠΑΙΔΕΙΑΠΟΕΔ: Διακοπή μαθημάτων σε δημοτικά, ειδικά σχολεία, νηπιαγωγεία στις 11/3

ΠΟΕΔ: Διακοπή μαθημάτων σε δημοτικά, ειδικά σχολεία, νηπιαγωγεία στις 11/3

-

Μάρτιος 2015

Διακοπή των μαθημάτων σε δημοτικά, ειδικά σχολεία και νηπιαγωγεία από τις 1105 ως τις 1140 την Τετάρτη, 11 Μαρτίου 2015 ανακοινώνει η ΠΟΕΔ, εκφράζοντας τη διαφωνία της για τη μονομερή – όπως αναφέρει – εφαρμογή της ρύθμισης του χρόνου απασχόλησης αντικαταστατών εκπαιδευτικών.

Σύμφωνα με ανακοίνωσή της, αναφέρει ότι «κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης οι μαθητές θα παραμείνουν στην αυλή των σχολειών και θα ληφθεί κατάλληλη μέριμνα για παιδονομία».

Με τη λήξη του μέτρου, προστίθεται, «τα μαθήματα θα συνεχιστούν κανονικά και οι γονείς θα παραλάβουν τα παιδιά τους τη συνηθισμένη ώρα».

Για τους σκοπούς της εκδήλωσης θα αναρτηθούν πανό με συνθήματα σε κεντρικά σχολεία όλων των πόλεων, ενώ η Κεντρική Γραμματεία της ΠΟΕΔ θα παρευρίσκεται και θα συμμετέχει στη διαμαρτυρία στο δημοτικό σχολείο Ελένειο.

Η ΠΟΕΔ «τονίζει ότι εξακολουθεί να ζητά επαναφορά του προηγούμενου καθεστώτος σ’ ότι αφορά τον χρόνο απασχόλησης των Αντικαταστατών, μια πρακτική καταξιωμένη στον χρόνο και απαραίτητη σήμερα όσο ποτέ άλλοτε μέσα στη δίνη των δοκιμασιών που υφίσταται το δημόσιο σχολείο».

Διαβάστε Επίσης