Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑΑπεργούν και αύριοι οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία «Ζήνων» στη Λάρνακα

Απεργούν και αύριοι οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία «Ζήνων» στη Λάρνακα

-

Μάρτιος 2015

Η εικοσιτετράωρη στάση εργασίας στην οποία κατήλθαν από τις πέντε σήμερα το πρωί οι εργαζόμενοι της εταιρείας Λεωφορείων «Ζήνων», συνεχίζεται και αύριο Τρίτη 3 Μαρτίου, αφού δεν έγινε κατορθωτό να βρεθεί η χρυσή τομή με την εταιρεία. Ωστόσο, αύριο δεν θα πραγματοποιηθεί η μεταφορά των μαθητών στα σχολεία τους όπως έγινε σήμερα σε ένδειξη καλής θέλησης των εργαζομένων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, σήμερα γύρω στις 09.30 το πρωί εκπρόσωποι των συντεχνιών ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ -ΠΕΟ , ΟΜΕΠΕΓΕ-ΣΕΚ και ΔΕΟΚ είχαν συνάντηση με την εταιρεία Λεωφορείων «Ζήνων». Οι συντεχνίες ζήτησαν από τους εκπροσώπους της εταιρείας να ικανοποιήσουν τουλάχιστον τρία από τα πιο επείγοντα αιτήματα των εργαζομένων, προκειμένου να τερματιστεί η απεργία.

Τα τρία αιτήματα αφορούσαν τις μονιμοποιήσεις προσωπικού, δρομολόγια και κάρτες εργασίας και την καταβολή των εισφορών των εργαζομένων στα διάφορα Ταμεία, όπως το Ταμείο Προνοίας, δάνεια του Ταμείου Προνοίας, Κοινωνικές Ασφαλίσεις, Ταμείο Ιατροφαρμακευτικής Περίθαλψης και Ταμείο Ευημερίας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, η εταιρεία απέστειλε ορισμένες επιστολές για μονιμοποιήσεις προσωπικού, ενώ εξέδωσε επιταγές για τις εισφορές των εργαζομένων στα διάφορα Ταμεία. Οσον αφορά το τρίτο αίτημα για τα δρομολόγια και τις κάρτες εργασίας, η εταιρεία «Ζήνων» απέστειλε πριν τις 6 το απόγευμα επιστολή στην οποία ανέφερε ότι χρειαζόταν τρεις ημέρες προκειμένου να δώσουν απάντηση.

Γύρω στις 3 το μεσημέρι οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν Γενική Συνέλευση, η οποία ολοκληρώθηκε γύρω στις έξι το απόγευμα.

Η Γενική Συνέλευση αποφάσισε πως δεν μπορούσαν να δώσουν προθεσμία τρεις μέρες στην εταιρεία για να απαντήσει στο αίτημα των εργαζομένων για τα δρομολόγια και τις κάρτες εργασίας και έτσι η απεργία θα συνεχιστεί και αύριο Τρίτη. Οι εργαζόμενοι αποφάσισαν επίσης ότι αύριο δεν θα πραγματοποιηθεί η μεταφορά των μαθητών στα σχολεία τους.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ η Επαρχιακή Γραμματέας της ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ – ΠΕΟ Λάρνακας Νάντια Κυρίτση, «η πολύωρη Γενική Συνέλευση αποφάσισε όπως συνεχιστεί και αύριο η 24ωρη στάση εργασίας των εργαζομένων στα λεωφορεία «Ζήνων». Ο λόγος είναι επειδή η εταιρεία δεν αποδέχθηκε να διορθώσει ως όφειλε, σύμφωνα με το Νόμο, τα δρομολόγια και τις κάρτες εργασίας των εργαζομένων, ενώ εκκρεμούν εισφορές σε κάποια Ταμεία των εργαζομένων».

Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία «Ζήνων» διεκδικούν επίσης εργατικά ζητήματα, τα οποία με την υπογραφή της Συλλογικής Σύμβασης τον προηγούμενο Σεπτέμβριο θα έπρεπε να έχουν ρυθμιστεί, όπως μονιμοποίηση προσωπικού, δρομολόγια και κάρτες εργασίας, ασφάλεια ταμείων είσπραξης εισιτηρίων οδηγών/ εισιτήρια, κλιματισμός λεωφορείων, καθίσματα λεωφορείων και συμφιλίωση επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής.

Διαβάστε Επίσης