Πέμπτη, 30 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΑΣυνάντηση Αναστασιάδη - Πούτιν σήμερα στη Μόσχα

Συνάντηση Αναστασιάδη – Πούτιν σήμερα στη Μόσχα

-

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, θα έχει σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη Μόσχα.

Όπως έχει ανακοινωθεί επίσημα, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναμένεται να δει σήμερα τον Πρόεδρο της Κυβέρνησης Ντμίτρι Μεντβέντεφ και τον Πρόεδρο της Κρατικής Δούμας της Ομοσπονδιακής Συνέλευσης της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Σεργκέι Ναρίσκιν.

Αντικείμενο των συναντήσεων του Προέδρου της Δημοκρατίας, τον οποίο συνοδεύουν ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργος Λακκοτρύπης και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, θα είναι το Κυπριακό, οι σχέσεις Κύπρου-Ρωσικής Ομοσπονδίας και τρόποι περαιτέρω εμβάθυνσης τους, οι σχέσεις Ε.Ε.- Ρωσικής Ομοσπονδίας, το Ουκρανικό ζήτημα και οι περιφερειακές εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Επιπλέον, αναμένεται να υπογραφεί σειρά διμερών συμφωνιών σε διάφορους τομείς διμερούς συνεργασίας.

Στις 26 Φεβρουαρίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει συνάντηση με την Πρόεδρο του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου (Ανω Δούμα) της Ρωσίας Βαλεντίνα Ματβιένκο. Επίσης, θα μιλήσει στο Κρατικό Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων Μόσχας, με θέμα το Κυπριακό και τις τελευταίες εξελίξεις, ενώ θα έχει συνάντηση με τους αρχισυντάκτες των κύριων Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα μεταβεί στην Αγία Πετρούπολη, όπου στις 27 Φεβρουαρίου θα έχει συνάντηση με τον Κυβερνήτη της πόλης.

Διαβάστε Επίσης