Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑΠΕΟ: Οι εκπρόσωποι εργαζομένων στη CYTA θα αγωνισθούν ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις

ΠΕΟ: Οι εκπρόσωποι εργαζομένων στη CYTA θα αγωνισθούν ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις

-

16 Φεβρουάριος 2015

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στη CYTA θα αγωνισθούν με τις άλλες κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις για την αποτροπή των ιδιωτικοποιήσεων, πιστεύοντας ότι αυτό είναι εφικτό γιατί είναι προς το συμφέρον της οικονομίας του τόπου, της ανάπτυξης, και των πολιτών, αναφέρει, σε ανακοίνωσή της η ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ.

Αναφέρει, επίσης, ότι οι εργαζόμενοι στους Ημικρατικούς Οργανισμούς θα δώσουν το δικό τους παρών στις 4 του Μάρτη με προσυγκέντρωση στη CYTA και πορεία προς την παλλαϊκή εκδήλωση που οργανώνεται από την Πλατφόρμα Συνδικαλιστικών και Κοινωνικών Οργανώσεων στο Συνεδριακό Κέντρο ενάντια στην Τρόικα, τις Πολιτικές Λιτότητας, και το Ξεπούλημα του Εθνικού Πλούτου.

Η ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ προσθέτει ότι παρά τη σθεναρή στάση των συντεχνιών της ΑΤΗΚ ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, η Κυβέρνηση τους διαμήνυσε μέσω του Υπουργού Οικονομικών και του Εφόρου Αποκρατικοποιήσεων ότι προχωρά ολοταχώς στην εφαρμογή του Μνημονίου και τις πολιτικές της Κυβέρνησης.

«Συγκεκριμένα, ενημέρωσε τους εκπροσώπους των συντεχνιών ότι έχουν επιλεγεί οι 4 σύμβουλοι οι οποίοι αρχίζουν αμέσως την προετοιμασία για την εξεύρεση Στρατηγικού Επενδυτή. Αναμένεται ότι σε 3 μήνες θα είναι έτοιμοι να ζητήσουν πρώτα την επίδειξη ενδιαφέροντος, ακολούθως την υποβολή μη δεσμευτικών προτάσεων, και σε τρίτο στάδιο την επιλογή των επικρατέστερων για τελική υποβολή δεσμευτικών προτάσεων. Σε αυτή τη διαδικασία δεν θα τεθεί από την Κυβέρνηση κανένας περιορισμός ή ποσοστά ιδιωτικοποίησης της CYTA», συμπληρώνει.

Αναφέρει, τέλος, ότι μετά από καθυστέρηση ενός χρόνου ο Υπουργός υποσχέθηκε ότι από τις 2 Μαρτίου θα ξεκινήσει τη λειτουργία της η Μικτή Συμβουλευτική Επιτροπή, επικεφαλής της οποίας θα είναι ο ίδιος, για να συζητηθούν τα εργασιακά θέματα και η κατοχύρωση των εργαζομένων στην περίπτωση που θα επιτελεσθεί τελικά η ιδιωτικοποίηση της CYTA.

Διαβάστε Επίσης