Παρασκευή, 14 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΑΕπίσημη επίσκεψη του Υφυπουργού Εξωτερικών της Ιταλίας στην Κύπρο

Επίσημη επίσκεψη του Υφυπουργού Εξωτερικών της Ιταλίας στην Κύπρο

-

2015

Το Κυπριακό, οι διμερείς σχέσεις και η τρομοκρατία θα είναι ανάμεσα στα θέματα που θα συζητήσει αύριο ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης με τον Υφυπουργό Εξωτερικών της Ιταλίας Benedetto Della Vedova στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης του Ιταλού αξιωματούχου στην Κύπρο.


Ο κ. Κασουλίδης θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση στο Υπουργείο Εξωτερικών με τον Ιταλό Υφυπουργό Εξωτερικών, ενώ ακολούθως θα πραγματοποιηθούν διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των αντιπροσωπειών των δύο χωρών. Στη συνέχεια, οι κ.κ. Κασουλίδης και Della Vedova θα προβούν σε δηλώσεις προς τον Τύπο.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, στο επίκεντρο της συνάντησης θα βρεθούν, μεταξύ άλλων, οι διμερείς σχέσεις Κύπρου – Ιταλίας και οι τρόποι περαιτέρω εμβάθυνσης τους, οι εξελίξεις στο Κυπριακό μετά τις ενέργειες της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ, θέματα ενέργειας, η κατάσταση στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, με έμφαση στις εξελίξεις σε Συρία, Ιράκ και Λιβύη, η αντιμετώπιση του ανησυχητικού φαινομένου της τρομοκρατίας και ειδικότερα της δράσης του ISIL, καθώς και η Ειρηνευτική Διαδικασία στη Μέση Ανατολή.

Παράλληλα, θα συζητηθούν θέματα κοινού ενδιαφέροντος, με ιδιαίτερη έμφαση στις σχέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία και την Ρωσία, ενώ θα ανταλλαγούν απόψεις για το φαινόμενο της παράνομης μετανάστευσης. Τη συνάντηση θα απασχολήσει, επίσης, η Υπουργική Συνάντηση του MedGroup που θα πραγματοποιηθεί στις 20 Φεβρουαρίου, στο Παρίσι.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο Ιταλός Υφυπουργός Εξωτερικών θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, ενώ θα έχει συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομο Β’ και τον Ελληνοκύπριο Διαπραγματευτή Ανδρέα Μαυρογιάννη.

Διαβάστε Επίσης