Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΚΥΠΡΙΑΚΟΣτα χέρια του Σαμαρά το Κυπριακό, σε απ’ ευθείας διαβούλευση με την...

Στα χέρια του Σαμαρά το Κυπριακό, σε απ’ ευθείας διαβούλευση με την Άγκυρα!

-

align=”center”>

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΤΟΝ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥΌλο το φάσμα των ελληνοτουρκικών σχέσεων «με ιδιαίτερη έμφαση στο Κυπριακό και στο θέμα της ΑΟΖ της Κύπρου» συζητήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου κατά τη συνάντηση Σαμαρά-Νταβούτογλου, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες.

Αναφέρεται ακόμα ότι η ελληνική πλευρά επέμεινε πως κλειδί των εξελίξεων σε όλο το φάσμα των ελληνοτουρκικών σχέσεων αποτελεί το Κυπριακό, με πρώτο ζητούμενο την απεμπλοκή από την κρίση στη θαλάσσια περιοχή της κυπριακής ΑΟΖ και επανέναρξη των ενδοκοινοτικών διαπραγματεύσεων.

Κοινό ανακοινωθέν επ’ αυτών, αναμένεται να εκδοθεί αύριο, μετά την ολοκλήρωση της συνόδου του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας το οποίο, κατά τη συζήτηση των δύο πρωθυπουργών, παρόντων και των Υπουργών Εξωτερικών των δύο χωρών, φέρεται να είναι το επιστέγασμα της σύγκλισης που έχει επιτευχθεί το τελευταίο διάστημα.

Αμέσως μετά το πέρας της συνάντησης στο Μαξίμου, ο Πρωθυπουργός επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της Κύπρου που αναρρώνει στο νοσοκομείο Σινάϊ της Ν. Υόρκης, και τον ενημέρωσε για τα όσα συζητήθηκαν. Επίσης, ο κ. Σαμαράς ευχήθηκε στον κ. Αναστασιάδη ταχεία ανάρρωση.

Διαβάστε Επίσης