Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΚΥΠΡΙΑΚΟΟ Πρόεδρος βλέπει αρχηγούς κομμάτων το πρωί και Άιντα απόγευμα

Ο Πρόεδρος βλέπει αρχηγούς κομμάτων το πρωί και Άιντα απόγευμα

-

απόγευμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Συνάντηση με τον Ειδικό Σύμβουλο του ΓΓ του ΟΗΕ Έσπεν Μπαρθ Άιντα θα έχει σήμερα το απόγευμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.


Κατά τη συνάντηση, που είναι προγραμματισμένη για τις 18.30, ο Νίκος Αναστασιάδης αναμένεται να δώσει στον Έσπεν Μπαρθ Άιντα την επίσημη απάντηση της ελληνοκυπριακής πλευράς στην πρόταση του τελευταίου σε σχέση με την εμπλοκή των Τουρκοκυπρίων στη διαχείριση του θέματος των υδρογονανθράκων, πριν από τη λύση του Κυπριακού.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της αποστολής των καλών υπηρεσιών του ΓΓ του ΟΗΕ στο νησί Μισιέλ Μποναρντό, δήλωσε χθες στο ΚΥΠΕ ότι η πρόταση “έχει απορριφθεί δημόσια αλλά κανένας δεν κάθισε να του δώσει (στον κ. Άιντα) εξηγήσεις (για αυτό), και αυτό είναι που θα επιδιώξει”.

Νωρίτερα, στις 11.30, έχει προγραμματιστεί συνεδρία του Συμβουλίου Αρχηγών Κοινοβουλευτικών Κομμάτων, στο Προεδρικό, υπό τον Πρόεδρο Αναστασιάδη.

Ο Έσπεν Μπάρθ Άιντα, ο οποίος έφθασε χθες στο νησί, θα έχει συνάντηση την Τετάρτη το πρωί με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ντερβίς Ερογλου.

Επίσης, θα έχει συναντήσεις με τους διαπραγματευτές των δυο πλευρών, καθώς και με αρχηγούς πολιτικών κομμάτων και στις δυο πλευρές.

Συγκεκριμένα, θα έχει συναντήσεις με τις ηγεσίες ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, Οικολόγων και Συμμαχίας Πολιτών, ενώ στα κατεχόμενα θα συναντηθεί με το Δημοκρατικό Κόμμα και το Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό Κόμμα (ΡΤΚ).

Επίσης, θα έχει συναντήσεις με Πρέσβεις, θα συναντηθεί με ακαδημαϊκούς και θα έχει δείπνο με τη Συμβουλευτική Ομάδα για Θέματα Κοινωνικού Φύλου.

Την Παρασκευή θα αναχωρήσει από το νησί.

Διαβάστε Επίσης