Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΚΥΠΡΙΑΚΟΧειρονομία καλής θέλησης από την Τουρκία στην Κύπρο προτείνει η TUSIAD

Χειρονομία καλής θέλησης από την Τουρκία στην Κύπρο προτείνει η TUSIAD

-

Επιχειρηματιών (TUSIAD) Χαλούκ Ντιντσέρ, λέγοντας ότι η Τουρκία θα μπορούσε να ανοίξει τα λιμάνια της προς την Κυπριακή Δημοκρατία.

Χειρονομία καλής θέλησης από την Τουρκία στην Κύπρο προτείνει ο πρόεδρος της Ένωσης Τούρκων Βιομηχάνων και Επιχειρηματιών (TUSIAD) Χαλούκ Ντιντσέρ, λέγοντας ότι η Τουρκία θα μπορούσε να ανοίξει τα λιμάνια της προς την Κυπριακή Δημοκρατία.

Μιλώντας στο συνέδριο με θέμα “Σχέσεις ΕΕ: Σενάρια του Μέλλοντος”, ο Χαλούκ Ντιντσέρ είπε ότι “το Κυπριακό είναι ένα σημαντικό εμπόδιο στην ενταξιακή πορεία της Τουρκίας”.

Ο πρόεδρος του TUSIAD είπε ότι “στο παρελθόν υπήρχε το πρόβλημα των κλειστών λιμανιών της Τουρκίας”, ενώ αργότερα “μετά με την κινητοποίηση των διεθνών δυνάμεων είχαμε μια προσδοκία ότι οι διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό θα πήγαιναν θετικά”. Ωστόσο είπε, “το τελευταίο διάστημα έχουμε μερικά αρνητικά σημάδια και οπωσδήποτε πρέπει να ξεπεραστούν”.

“Είμαστε της άποψης ότι η Τουρκία μπορεί εδώ να κάνει χειρονομίες καλής θέλησης στο θέμα του ανοίγματος των λιμανιών της. Ασφαλώς είναι μια πολιτική αξιολόγηση αλλά και στο παρελθόν ήταν στην ίδια κατεύθυνση. Πιστεύουμε ότι μπορεί να μελετηθεί ως χειρονομία καλής θέλησης”, είπε ο Χαλούκ Ντιντσέρ.

Διαβάστε Επίσης