Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑΣτάση εργασίας πραγματοποιεί το πρωί η ΠΟΕΔ

Στάση εργασίας πραγματοποιεί το πρωί η ΠΟΕΔ

-

Στάση εργασίας από τις 07:30 μέχρι τις 09:00 πραγματοποιεί σήμερα η ΠΟΕΔ, η οποία κάλεσε τους μαθητές να προσέλθουν στα σχολεία στις 9.00.

Στάση εργασίας από τις 07:30 μέχρι τις 09:00 πραγματοποιεί σήμερα η ΠΟΕΔ, η οποία κάλεσε τους μαθητές να προσέλθουν στα σχολεία στις 9.00.

Ο Πρόεδρος ΠΟΕΔ Φίλιος Φυλακτού είχε αναφέρει τη Δευτέρα ότι θέτουν ως μοναδική προϋπόθεση για επίλυση της εργασιακής αυτής διαφοράς την επαναφορά από το Υπουργείο Παιδείας της πάγιας τακτικής που επικρατούσε μέχρι σήμερα, έτσι ώστε και φέτος και τα επόμενα χρόνια οι αντικαταστάτες να απασχολούνται για πλήρες ωράριο, όπως πλήρες ωράριο είναι και εκείνου του εκπαιδευτικού τον οποίο αυτοί αντικαθιστούν.

Πρόσθεσε ότι οι όροι εργοδότησης των αντικαταστατών μετά και από αίτημα ομάδας αντικαταστατών της μέσης εκπαίδευσης που τέθηκε στην Επίτροπο Διοικήσεως έχει ανατραπεί από το Υπουργείο Παιδείας και στη δημοτική εκπαίδευση οι όροι αυτοί έχουν διαφοροποιηθεί με αποτέλεσμα οι αντικαταστάτες εκπαιδευτικοί να εργοδοτούνται μόνο στη βάση των διδακτικών καθηκόντων των εκπαιδευτικών που απουσιάζουν.

Αυτό, είπε, δημιουργεί τεράστια προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία των σχολείων και παρά τις προειδοποιήσεις που τέθηκαν από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΔ, προειδοποιώντας, μάλιστα, ότι θα προχωρήσει αν χρειαστεί και σε δυναμικά μέτρα αντίδρασης μη αποκλειομένων και των απεργιακών μέτρων, το Υπουργείο Παιδείας εδώ και δύο μήνες δεν έχει ρυθμίσει αυτό το θέμα, έτσι μέσα στα σχολεία δεν θα αποφευχθεί η όποια αναστάτωση».

Πρόσθεσε ότι `είμαστε πραγματικά σε πολύ δύσκολη θέση και λυπούμαστε για την ταλαιπωρία που θα προκληθεί, όμως το Διοικητικό Συμβούλιο θεώρησε και αποφάσισε ότι δεν έχουμε άλλη επιλογή γιατί το συγκεκριμένο θέμα έπρεπε να επιλυθεί εδώ και πάρα πολύ καιρό”.

Διαβάστε Επίσης