Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑΠΕΟ: Κίνδυνος υποβάθμισης της ασφάλειας και υγείας με την ανάθεση υπηρεσιών σε...

ΠΕΟ: Κίνδυνος υποβάθμισης της ασφάλειας και υγείας με την ανάθεση υπηρεσιών σε ιδιώτες

-

: Παρασκευή, 07 Νοέμβριος 2014

Σειρά από ερωτήματα σ’ ό,τι αφορά τα επίπεδα ασφάλειας και υγείας στις διαδικασίες ανάθεσης υπηρεσιών σε ιδιώτες, προκύπτουν μετά το χθεσινό θανατηφόρο εργατικό ατύχημα, αναφέρει σε ανακοίνωσή της ΠΕΟ.

Σειρά από ερωτήματα σ’ ό,τι αφορά τα επίπεδα ασφάλειας και υγείας στις διαδικασίες ανάθεσης υπηρεσιών σε ιδιώτες, προκύπτουν μετά το χθεσινό θανατηφόρο εργατικό ατύχημα, αναφέρει σε ανακοίνωσή της ΠΕΟ.

Ένας εργάτης σε εταιρεία συγκομιδής σκυβάλων έχασε χθες τη ζωή του σε θανατηφόρο εργατικό ατύχημα.

Η ΠΕΟ εκφράζει τα βαθιά και ειλικρινή συλλυπητήρια της στην οικογένειά του.

Σημειώνει την ίδια ώρα ότι “οι συνθήκες και τα περιστατικά κάτω από τα οποία έγινε το νέο θανατηφόρο εργατικό ατύχημα αναδεικνύουν με τον πιο έντονο τρόπο μια σειρά από ερωτήματα σ’ ό,τι αφορά τα επίπεδα ασφάλειας και υγείας στις διαδικασίες ανάθεσης υπηρεσιών σε ιδιώτες”.

Σύμφωνα με την ΠΕΟ, “δημιουργούνται σοβαρά ερωτηματικά αναφορικά με την καταλληλότητα του τεχνικού και μηχανικού εξοπλισμού που χρησιμοποιείται, τις συνθήκες κάτω από τις οποίες διεξάγεται η εργασία, την ύπαρξη του αριθμού του απαιτούμενου ανθρώπινου δυναμικού, τα επίπεδα ασφάλειας και υγείας”.

Προσθέτει πως “είναι φανερό ότι από την ώρα που το βασικό κριτήριο στην παροχή υπηρεσιών μετατίθεται από το κριτήριο της ποιότητας στο κριτήριο ποιος προσφέρει την πιο φθηνή υπηρεσία, ζητήματα όπως αυτά της ασφάλειας και υγείας να τίθεται σε δεύτερη μοίρα”.

Η ΠΕΟ θεωρεί ότι το συμβάν “ήρθε να επιβεβαιώσει δυστυχώς με ένα τραγικό τρόπο ότι η πολιτική της ιδιωτικοποίησης ενέχει πολλούς κινδύνους μεταξύ αυτών και ο κίνδυνος σ’ ότι αφορά την υποβάθμιση των επιπέδων ασφάλειας και υγείας”.

Απαιτεί, όπως αναφέρει, “πλήρη διερεύνηση του νέου θανατηφόρου εργατικού ατυχήματος συμπεριλαμβάνοντας και τα ζητήματα που αφορούν τα θέματα ανάθεσης σε ιδιώτες υπηρεσιών ουσιώδους σημασίας, τα επίπεδα που τίθενται, τον έλεγχο που ασκείται”

Διαβάστε Επίσης