Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΜε αξιολόγηση όλων των σταδίων αρxίζει δουλειά η Αρχή Αδειοδότησης Σταδίων

Με αξιολόγηση όλων των σταδίων αρxίζει δουλειά η Αρχή Αδειοδότησης Σταδίων

-

Νοέμβριος 2014

Με την καταγραφή και αξιολόγηση όλων των σταδίων στα οποία διεξάγονται ποδοσφαιρικοί αγώνες πρώτης κατηγορίας, προκειμένου να προωθηθούν τα απαραίτητα βελτιωτικά έργα, αρχίζει δουλειά η Αρχή Αδειοδότησης Σταδίων,

Με την καταγραφή και αξιολόγηση όλων των σταδίων στα οποία διεξάγονται ποδοσφαιρικοί αγώνες πρώτης κατηγορίας, προκειμένου να προωθηθούν τα απαραίτητα βελτιωτικά έργα, αρχίζει δουλειά η Αρχή Αδειοδότησης Σταδίων,δήλωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Ιωνάς Νικολάου.

Ο κ. Νικολάου είχε σήμερα την πρώτη του συνάντηση με τον Πρόεδρο και τα μέλη της Αρχής, η οποία συστάθηκε με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, κατόπιν τροποποίησης του νόμου περί της Πρόληψης και Καταστολής της Βίας στους Αθλητικούς Χώρους.

Όπως ανέφερε ο κ. Νικολάου σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση, η Αρχή θα έχει ένα εποπτικό ρόλο με βάση καθήκοντα και αρμοδιότητες που περιέχονται στο νόμο για τη λειτουργία σταδίων που χρησιμοποιούνται για διεξαγωγή ποδοσφαιρικών αγώνων 1ης κατηγορίας.

«Προσπάθειά μας είναι με την Αρχή αυτή να μπορέσουμε να προγραμματίσουμε και να βελτιώσουμε τα στάδια στα οποία διεξάγονται αυτοί οι αγώνες», είπε, προσθέτοντας ότι τα όσα μέτρα λαμβάνονται, είτε τεχνικά είτε έργα υποδομής, «γίνονται για την πρόληψη και την ασφάλεια των φιλάθλων και όσων εισέρχονται στα γήπεδά μας, καθώς επίσης για να βελτιώσουμε περισσότερο τις συνθήκες για αυτούς που πηγαίνουν στα γήπεδα».

Όπως είπε, «το μέτρο αυτό και τα άλλα μέτρα που έχουμε εξαγγείλει και περιλαμβάνονται στη νομοθεσία είναι εκείνα τα οποία έχουν συμβάλει σήμερα να βλέπουμε στα γήπεδά μας να πηγαίνουν οικογένειες και παιδιά, τα οποία σίγουρα βελτιώνοντας τις εγκαταστάσεις των γηπέδων θα κάνουν πιο έντονη την παρουσία τους».

Σημείωσε δε πως με τη λήψη αυτών των μέτρων «έχουν σταματήσει να καταγράφονται φαινόμενα του παρελθόντος με όλες εκείνες τις πράξεις βίας, τις οποίες πολλοί ή όσοι τουλάχιστον πηγαίνουν στο γήπεδο, τις έχουν βιώσει και για τις οποίες έχουμε όλοι κατά καιρούς εκφράσει με τον πιο έντονο τρόπο τον αποτροπιασμό μας».

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Αρχής, Παύλος Αντωνιάδης, ευχαρίστησε τον Υπουργό για την εμπιστοσύνη που έχει δείξει στο πρόσωπό τους και τον διαβεβαίωσε «ότι θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν στα πλαίσια του νόμου να διεκπεραιώσουμε το έργο που μας έχει αναθέσει».

«Μέσα στο πλαίσιο του νόμου θα προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε ούτως ώστε τα στάδιά μας να καταστούν καλύτεροι χώροι για να μπορέσουν οι φίλαθλοι να απολαμβάνουν το άθλημα», πρόσθεσε.

Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Νικολάου ανέφερε ότι πρόθεση είναι να γίνει μια καταγραφή όλων εκείνων τα οποία είναι απαραίτητο να ελέγχονται σε κάθε στάδιο και συμπλήρωσε ότι θα γίνει μια αξιολόγηση όλων των σταδίων, ούτως ώστε να γίνει και ο προγραμματισμός και η προώθηση απαίτησης από τους ιδιοκτήτες – διαχειριστές των γηπέδων για να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες για τα βελτιωτικά έργα.

«Η προσπάθειά μας είναι μέσω των βελτιωτικών έργων είναι να βελτιώσουμε τις συνθήκες λειτουργίας των σταδίων μας», κατέληξε.

Διαβάστε Επίσης