Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟO Πρόεδρος της FIFA επικροτεί τη συμφωνία μεταξύ ΚΟΠ και Τ/Κ για...

O Πρόεδρος της FIFA επικροτεί τη συμφωνία μεταξύ ΚΟΠ και Τ/Κ για το ποδόσφαιρο

-

: Πέμπτη, 12 Ιούνιος 2014

Ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου Σεπ Μπλάτερ επικρότησε τη συμφωνία που υπεγράφη τον περασμένο Νοέμβριο στη Ζυρίχη μεταξύ της ΚΟΠ και της τ/κ ομοσπονδίας ποδοσφαίρου για μια προσωρινή διευθέτηση του ποδοσφαίρου στην Κύπρο.

Όπως αναφέρει η ΚΟΠ στην ιστοσελίδα της, μιλώντας στο πλαίσιο του 64ου Κογκρέσου της ΦΙΦΑ στο Σάο Πάολο, ο κ. Μπλάτερ ενημέρωσε τους εκπρόσωπους των Ομοσπονδιών του κόσμου για τη συμφωνία που υπογράφηκε τον περασμένο Νοέμβριο στη Ζυρίχη “για προσωρινή διευθέτηση του ποδοσφαίρου στο νησί μας”.

«Είμαστε περήφανοι για αυτό που έγινε στην Κύπρο και για τη συμφωνία στην οποία καταλήξαμε. Η Κύπρος είναι μια χώρα η οποία είναι διαιρεμένη και μέσω του ποδοσφαίρου, γίνονται βήματα προς τα εμπρός. Τα εμπλεκόμενα μέρη στην Κύπρο έχουν εγκρίνει αυτή τη συμφωνία και το μόνο που μπορούμε να κάνουμε, είναι να τους χειροκροτήσουμε» , ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Μπλάτερ.

Ο Πρόεδρος της FIFΑ έκανε σαφές πως η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου δεν εμπλέκεται στα πολιτικά ή άλλα ζητήματα των χωρών αλλά μόνο σε ότι αφορά το ποδόσφαιρο.

Πέραν της Κύπρου, έγινε αναφορά στις προσπάθειες που καταβάλλονται για εξεύρεση λύσης στο Κόσοβο και στη Σερβία καθώς επίσης στο Ισραήλ και στην Παλαιστινή, με τον κ. Μπλάτερ να εκφράζει την ικανοποίησή του για τα βήματα προόδου που γίνονται, αναφέρεται στην ανακοίνωση

Διαβάστε Επίσης