Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΒΟΥΛΗΘέμα για τα ταξίδια πολιτειακών αξιωματούχων με "business class", ενέγραψε το ΑΚΕΛ

Θέμα για τα ταξίδια πολιτειακών αξιωματούχων με “business class”, ενέγραψε το ΑΚΕΛ

-

27 Ιούνιος 2014

Θέμα για τα ταξίδια πολιτειακών αξιωματούχων στην επιχειρηματική θέση (business class) σε ταξίδια άνω των πέντε ωρών, ενέγραψε η κοινοβουλευτική ομάδα του ΑΚΕΛ στην Επιτροπή Ελέγχου, δήλωσε η βουλευτής του κόμματος Ειρήνη Χαραλαμπίδου.

«Το θέμα που εγγράψαμε αφορά στην ερμηνεία που έχει δοθεί στην ερμηνεία που έχει δοθεί από την Κυβέρνηση στον όρο υπερατλαντικές πτήσεις για τα ταξίδια εξωτερικού πολιτειακών και κρατικών αξιωματούχων με business class εισιτήρια για πτήσεις που με την ενδιάμεση στάση υπερβαίνουν τις πέντε ώρες», είπε, προσθέτοντας ότι η ερμηνεία αυτή ισοδυναμεί με αναβάθμιση όλων των ταξιδιών εξωτερικού.

Παράλληλα, το ΑΚΕΛ, σύμφωνα με την κ. Χαραλαμπίδου ζήτησε από τον Πρόεδρο της Επιτροπής όπως εξεταστεί τάχιστα το θέμα της πρόθεσης των Κυπριακών Αερογραμμών για πώληση και της τρίτης χρονοθυρίδας στο αεροδρόμιο Χίθροου.

«Ήδη έχουμε αποστείλει σειρά ερωτημάτων που αφορούν στην πώληση της δεύτερης χρονοθυρίδας η οποία πωλήθηκε στο ποσό των €6 εκατομμυρίων. Ζητήσαμε άμεση συζήτηση του θέματος», είπε.

Τέλος, η κ. Χαραλαμπίδου είπε ότι το ΑΚΕΛ ενέγραψε και θέμα σε σχέση με τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν για τη συγκρότηση ομάδας για τη συγκρότηση Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας.

Διαβάστε Επίσης