Παρασκευή, 14 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΚΟΣΜΟΣΑΛΛΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑΣκηνές πανικού από τον σεισμό στην Τουρκία

Σκηνές πανικού από τον σεισμό στην Τουρκία

-

alt=”tourkia seismos” src=”/images/TOURKIA_/tourkia_seismos.jpg” height=”279″ width=”500″/>

Συνολικά 266 άτομα τραυματίστηκαν, στην Τουρκία, εκ των οποίων το ένα βαριά, ενώ προκλήθηκαν ρωγμές και άλλες υλικές ζημιές σε κτίρια κυρίως στην Εμβρο, αλλά και στην Αδριανούπολη και τη Ραιδεστό (Τεκίρνταγ), από τον σημερινό σεισμό, σύμφωνα με την τουρκική “Διεύθυνση Καταστροφών και Κατάστασης Επείγουσας Ανάγκης”.

Ο Πρόεδρος της Διεύθυνσης, Μουράτ Μουτλού, δήλωσε πως ο σεισμός έγινε αισθητός στην Κωνσταντινούπολη, την Αδριανούπολη, τη Ραιδεστό, τη Σμύρνη, τα Δαρδανέλια (Τσανάκαλε) και το Παλαιόκαστρο (Μπαλίκεσιρ) και τόνισε πως “αναφέρονται υλικές ζημιές στην Αδριανούπολη, τη Ραιδεστό και στην Εμβρο, κυρίως στα Αγρίδια (Τεπέκιοϊ)”.

Ο κ. Μουτλού είπε ακόμη ότι ο σεισμός έγινε στην προέκταση του ρήγματος βόρειας Ανατολίας και σημείωσε: “Δεν αναμένουμε να ενεργοποιήσει κάποιο άλλο ρήγμα”.

Η Αντιπρόεδρος του Σεισμολογικού Ινστιτούτου Κωνσταντινούπολης, Νουρτζάν Οζάλ, έκανε λόγο για “σεισμό μεσαίου μεγέθους σε επέκταση μήκους 140-150 χιλιομέτρων του ρήγματος βόρειας Ανατολίας στο Αιγαίο”.

Ο σεισμός προκάλεσε πανικό στις πόλεις, όπου έγινε αισθητός στην Τουρκία. Αρκετοί τραυματισμοί προκλήθηκαν, όταν κάτοικοι των περιοχών αυτών, έντρομοι πήδηξαν από τα παράθυρα των κατοικιών. Ιδιαίτερη αίσθηση προκαλεί ο σεισμός στην Κωνσταντινούπολη, όπου αναμένεται εδώ και χρόνια ο “μεγάλος σεισμός” που θα προκληθεί από τα δύο τμήματα του εν λόγω ρήγματος στη θάλασσα του Μαρμαρά. Τούρκοι σεισμολόγοι συμφωνούν στην άποψη ότι ο σημερινός σεισμός δεν θα έχει άμεσες συνέπειες επί του ρήγματος στο Μαρμαρά.

Διαβάστε Επίσης