Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΑνδρέας Σοφοκλέους: Αν δώσουν το πρωτάθλημα στο ΑΠΟΕΛ υπαρχει ενδεχόμενο να παραιτηθώ

Ανδρέας Σοφοκλέους: Αν δώσουν το πρωτάθλημα στο ΑΠΟΕΛ υπαρχει ενδεχόμενο να παραιτηθώ

-

19 Μάιος 2014

Ο Ανδρέας Σοφοκλέους μίλησε πριν από λίγο έξω από το Προεδρικό για ζητήματα που αφορούν την διακοπή του αγώνα στο Τσίρειο.

Αναφερόμενος στο πρόβλημα με τους χούλιγκαν είπε:

“Μήνυμα είναι προς όλους. Ή εκείνοι ή εμείς…Εάν δεν θέλουν να υπάρχει ΑΕΛ, και είναι μια πρόκληση προς όλους τους προέδρους σωματείων, πρέπει να φράξουμε το δρόμο σε οποιονδήποτε… σκοτώνει το άθλημα και ο μόνος τρόπος είναι η αποφαστικότητα και η επιδίωξη της τιμωρίας οποιωνδήποτε δημιουργούν προβλήματα στην ομαλή διεξαγωγή του πρωταθλήματος. Πρέπει, επιτέλους, να στείλουμε και μηνύματα ότι σαν Έλληνες που… γεννήσαμε τον πολιτισμό έχουμε την ικανότητα να συμπεριφερόμαστε πολιτισμένα

Τέτοια μάσκα μπορεί να την φορέσει οποιοσδήποτε, έχουμε καρναβάλια στη Λεμεσό. Νομίζω ότι είναι το πιο διαδεδομένο μασκάρεμα που γίνεται στην πόλη μας. Εμείς θεωρούμε ότι δεν έχει σχέση με την ΑΕΛ το συγκεκριμένο πρόσωπο για τον απλούστατο λόγο ότι κανένας ΑΕΛίστας τη συγκεκριμένη στιγμή, όπως εξελισσόταν ο αγώνας κι εκεί που βρισκόταν η μπάλα, θα έκανε μια τέτοια ενέργεια. Επίσης, κάτι που πρέπει εσάς σαν δημοσιογράφους να σας απασχολήσει είναι ότι το συγκεκριμένο άτομο προσπάθησε να διακόψει τον αγώνα. Και γιατί λέω ότι προσπάθησε να διακόψει τον αγώνα ή να μην τον αφήσει να τελειώσει ποτέ. Διότι και στην πρώτη προσπάθεια είχε και σκοπό και στόχο ανθρώπους. Άρα, ο σκοπός του ήταν να προκαλέσει ζημιά σε ανθρώπους ούτως ώστε να μην μπορέσει να διεξαχθεί ο αγώνας, και στη δεύτερη περίπτωση το ίδιο. Αυτό δείχνει ότι κάποιος με μένος προσπαθούσε να σταματήσει τον αγώνα”.

Αντιφάσεις ανάμεσα στον διαιτητή και την αστυνομία:

“Υπάρχουν αντιφάσεις τόσο στην έκθεση του διαιτητή, όσο και στη στάση της αστυνομίας, η οποία δήλωνε έξω από τα αποδυτήρια ότι ο αγώνας μπορεί να διεξαχθεί. Υπάρχει η θέση η δική μας ότι ήμασταν έτοιμοι να εκκενώσουμε την κερκίδα για να συνεχιστεί ο αγώνας, οπότε αυτά φαίνεται ότι στον διαιτητή δεν μεταβιβάζονταν από τον υπεύθυνο της αστυνομίας. Το φύλλο αγώνος έχει αυτά που γνώριζε ο διαιτητής ή αυτά που μετέδιδαν του διαιτητή. Αν ο αστυνόμος μας έλεγε εμάς έξω από τα αποδυτήρια και κατεγράφονταν από κάμερες της CytaVision ότι διατύπωσε στο διαιτητή ότι ο αγώνας μπορεί να διεξαχθεί και του εγγυάται πλήρη ασφάλεια, του μετέφερε ότι -έτσι λέει-, ο διαιτητής δεν το κατέγραψε αυτό, ότι του εγγυήθηκα εγώ να μπω μπροστά στην κερκίδα, όλοι γνωρίζετε πώς μπορώ να χαλιναγωγήσω τον οποιονδήποτε στην ΑΕΛ. Αν έμπαινα μπροστά, δεν θα έπεφτε καρφίτσα στο γήπεδο. Ή ακόμα και να εκκενώσουμε την κερκίδα. Εάν αυτά δεν μεταβιστάστηκαν στο διαιτητή για να τα έχει υπόψιν του ούτως ώστε να κρίνει και να πάρει απόφαση είναι άλλο πρόβλημα το οποίο ακριβώς, όπως και στον αγώνα με την Ομόνοια, όταν διακόπηκε ο αγώνας στο ΓΣΠ, μας έδωσε τη νομική βάση για να κερδίσουμε τη συνέχιση του αγώνα από εκεί που έμεινε”.

Aν η δικαστική δώσει το πρωτάθλημα στον ΑΠΟΕΛ όλα είναι στο τραπέζι ακόμα και η αποχώρηση μου από το πόστο του Προέδρου της ΑΕΛ”

Διαβάστε Επίσης