Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤο ΕΤΕΚ κλείνει το Τσίρειο Στάδιο

Το ΕΤΕΚ κλείνει το Τσίρειο Στάδιο

-

width=”421″/>Το Επιστημονικό Τεχνικό Επιμελητήριο Κύπρου (ΕΤΕΚ) με ανακοίνωση που εξέδωσε στις 10 Απριλίου, καλεί τους αρμόδιους να πάρουν άμεσα μέτρα αναφορικά με την ασφάλεια του “Τσιρείου” ώστε να αποφευχθούν τραγικές συνέπειες…

Aυτούσια η ανακοίνωση:

“Ασφάλεια Τσιρείου Σταδίου

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, το Επιμελητήριο έχει ενημερωθεί για έκθεση που έχει ετοιμαστεί από σύμβουλο πολίτικο μηχανικό σε σχέση με το Τσίρειο στάδιο στη Λεμεσό. Στην έκθεση, η οποία φέρει ημερομηνία 15 Μαρτίου 2014, διατυπώνονται συγκεκριμένες

διαπιστώσεις και εισηγήσεις που άπτονται της ασφάλειας του σταδίου. Πιο συγκεκριμένα, γίνεται ρητή αναφορά για προβλήματα που παρατηρούνται σε τμήματα των κερκίδων του σταδίου τα οποία θα πρέπει να αντιμετωπιστούν έστω και προσωρινά και πριν από τη

χρησιμοποίηση του γηπέδου σε αγώνες ή άλλες εκδηλώσεις που θα προσελκύσουν μεγάλους αριθμούς θεατών.

Ενόψει όλων των πιο πάνω, λαμβάνοντας υπόψη ότι από την ημερομηνία ετοιμασίας της έκθεσης μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί στο συγκεκριμένο στάδιο αγώνες με αυξημένη παρουσία κοινού ενώ υπάρχουν και για το άμεσο μέλλον προγραμματισμένοι αγώνες στους οποίους η προσέλευση αναμένεται να είναι και πάλι ιδιαίτερα αυξημένη, δημιουργούνται εύλογα ερωτήματα σε σχέση με τις ενέργειες του ιδιοκτήτη, της αρμόδιας

τοπικής αρχής αλλά και της αρχής χορήγησης άδειας για χρήση του σταδίου για αθλητικές εκδηλώσεις ώστε να διασφαλιστεί η ασφάλεια χρήσης του σταδίου.

Το θέμα είναι εξαιρετικά σημαντικό και επείγει ο χειρισμός του. Προς το σκοπό αυτό καλούμε τον Δήμο Λεμεσού, τον ΚΟΑ και τον ΓΣΟ όπως προχωρήσουν άμεσα και χωρίς καμία χρονοτριβή στη λήψη όλων εκείνων των μέτρων που αφορούν τον κάθε ένα ξεχωριστά στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων τους προκειμένου να προληφθούν οποιεσδήποτε, μη αναστρέψιμες, τραγικές συνέπειες ή/ και ζημιές”.

Παράλληλα, με συμπληρωματική ανακοίνωση σήμερα 14 Απριλίου με τίτλο “Προβλήματα στις κερκίδες του Τσιρείου Σταδίου”, το ΕΤΕΚ επαναλαμβάνει:

“Ρητή αναφορά για προβλήματα που παρατηρούνται σε τμήματα των κερκίδων του Τσιρείου Σταδίου στη Λεμεσό, τα οποία θα πρέπει να αντιμετωπιστούν έστω και προσωρινά και πριν από τη χρησιμοποίηση του γηπέδου σε αγώνες ή άλλες εκδηλώσεις που θα προσελκύσουν μεγάλους αριθμούς θεατών, κάνει έκθεση που έχει ετοιμαστεί από σύμβουλο πολίτικο μηχανικό.

Το Επιμελητήριο έχει ενημερωθεί για την έκθεση του σύμβουλου πολιτικού μηχανικού, η οποία φέρει ημερομηνία 15 Μαρτίου 2014, στην οποία διατυπώνονται συγκεκριμένες διαπιστώσεις και εισηγήσεις που άπτονται της κατάστασης του σταδίου.

Ενόψει όλων των πιο πάνω, λαμβάνοντας υπόψη ότι από την ημερομηνία ετοιμασίας της έκθεσης μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί στο συγκεκριμένο στάδιο αγώνες με αυξημένη παρουσία κοινού ενώ υπάρχουν και για το άμεσο μέλλον προγραμματισμένοι αγώνες στους οποίους η προσέλευση αναμένεται να είναι και πάλι ιδιαίτερα αυξημένη, δημιουργούνται εύλογα ερωτήματα σε σχέση με τις ενέργειες του ιδιοκτήτη, της αρμόδιας τοπικής αρχής αλλά και της αρχής χορήγησης άδειας για χρήση του σταδίου για αθλητικές εκδηλώσεις ώστε να διασφαλιστεί η ασφάλεια χρήσης του σταδίου.

Το θέμα είναι εξαιρετικά σημαντικό και επείγει ο χειρισμός του. Προς τον σκοπό αυτό, το ΕΤΕΚ καλεί τον Δήμο Λεμεσού, τον ΚΟΑ και τον ΓΣΟ όπως προχωρήσουν άμεσα και χωρίς καμία χρονοτριβή στη λήψη όλων εκείνων των μέτρων που αφορούν τον κάθε ένα ξεχωριστά, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων τους, προκειμένου να προληφθούν οποιεσδήποτε, μη αναστρέψιμες, τραγικές συνέπειες ή/ και ζημιές”.

Διαβάστε Επίσης