Πέμπτη, 30 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚΟΣΜΟΣΑΛΛΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑΣυνεχίζονται οι έρευνες για το Μπόινγκ των Μαλαισιανών αερογραμμών

Συνεχίζονται οι έρευνες για το Μπόινγκ των Μαλαισιανών αερογραμμών

-

Κινέζικα και ιαπωνικά αεροσκάφη προστέθηκαν τη Δευτέρα στη διεθνή επιχείρηση αναζήτησης στον Ινδικό Ωκεανό του αεροπλάνου της MalaysiaAirlines, το οποίο αγνοείται για πάνω από δύο εβδομάδες.

Σε μια συγκεκριμένη περιοχή στη θάλασσα μεταξύ της Αυστραλίας και της Ανταρκτικής φέρεται πως έχουν εντοπιστεί από δορυφόρους μεγάλα αντικείμενα, ωστόσο οι ομάδες αναζήτησης δεν έχουν καταφέρει μέχρι στιγμής να τα ανακτήσουν.

Το σημείο που πιθανόν να είχε συντριβεί το αεροπλάνο εάν συνέχιζε να πετά έως ότου εξαντληθούν τα καύσιμά του είναι θαλάσσιο κομμάτι 2.500 χιλιομέτρων, νοτιοδυτικά του Περθ.

Βάσει εικόνων που έχουν σταλεί από κινεζικούς και πρόσφατα γαλλικούς δορυφόρους, η περιοχή αναζήτησης έχει περιοριστεί σε 59.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα, σε μία από τις πιο απομακρυσμένες περιοχές της Γης. Το Σαββατοκύριακο, ο πρωθυπουργός Τόνι Άμποτ έκανε λόγο για “αξιόπιστα στοιχεία” και είπε ότι υπάρχουν “νέες ελπίδες… πως πιθανόν βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο προκειμένου να ανακαλύψουμε τι συνέβη”.

Ωστόσο, οι έρευνες μέχρι στιγμής δεν έχουν επιφέρει τα ανάλογα αποτελέσματα. Ο υπουργός Μεταφορών, Γουόρεν Τρας, δήλωσε ότι τα στοιχεία από το γαλλικό δορυφόρο δείχνουν πως η θέση των αντικειμένων βρίσκεται σε διαφορετική θέση από αυτή που είχε υπολογιστεί βάσει προηγούμενων στοιχείων.

Διαβάστε Επίσης