Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΒΟΥΛΗΣτην Ολομέλεια της Βουλής εν μέσω απεργιακών κινητοποιήσεων το νομοσχέδιο για τις...

Στην Ολομέλεια της Βουλής εν μέσω απεργιακών κινητοποιήσεων το νομοσχέδιο για τις ιδιωτικοποιήσεις

-

Πέμπτη, 27 Φεβρουάριος 2014

Εν μέσω απεργιακών κινητοποιήσεων και εκδηλώσεων διαμαρτυρίας, τίθεται το απόγευμα ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής το νομοσχέδιο της Κυβέρνησης για τις αποκρατικοποιήσεις. Η έγκριση του νομοσχεδίου θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από τη στάση που θα κρατήσει το ΔΗΚΟ. Τα κόμματα ΑΚΕΛ, ΕΔΕΚ, Κίνημα Οικολόγων και Συμμαχία Πολιτών σε χθεσινή συνάντηση εκπροσώπων τους με εκπροσώπους 15 συντεχνιών συμφώνησαν στην κοινή συνισταμένη ότι διαφωνούν με την ψήφιση του νομοσχεδίου πλαίσιο για τις αποκρατικοποιήσεις των ημικρατικών οργανισμών, διατηρώντας ταυτόχρονα το κάθε κόμμα ανεξάρτητο δικαίωμα να καταθέσει τροποποιήσεις ή σχέδια απόφασης, ή ψηφισμάτων.

Η ΕΔΕΚ θα καταθέσει, στη σύσκεψη αρχηγών ή εκπροσώπων των κομμάτων, σχέδιο ψηφίσματος με αίτημα να τεθεί προς ψηφοφορία κατά τη συνεδρία της Ολομέλειας της Βουλής το απόγευμα, με το οποίο θα καλείται η Βουλή να αποφασίσει αναστολή της ψηφοφορίας.

Παρά τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην ΑΗΚ, σήμερα θα υπάρχει απρόσκοπτη παροχή ηλεκτρικής ενέργειας, όπως αποφάσισαν χθες οι συντεχνίες της ΑΗΚ. Ανακοίνωσαν εξάλλου όπως παραμείνουν κλειστά τα γραφεία της ΑΗΚ και τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πελατών και όπως το προσωπικό διανέμει το πρωί ενημερωτικό υλικό στον κόσμο.

Σε 24ωρη απεργία κατέρχονται σήμερα και οι εργαζόμενοι στα λιμάνια Λεμεσού και Λάρνακας, ως μέτρο διαμαρτυρίας για την προώθηση του νομοσχεδίου περί ημικρατικών οργανισμών, ενώ συνεχίζουν την αποχή τους από κάθε υπερωριακή απασχόληση, με αποτέλεσμα τα λιμάνια να παραλύσουν το προσεχές εορταστικό τριήμερο. Τα λιμάνια θα λειτουργήσουν κανονικά την Παρασκευή με δυο βάρδιες, μέχρι τις 22:30, ενώ το τριήμερο που ακολουθεί δεν θα υπάρχει οποιαδήποτε εξυπηρέτηση πλοίων, πέραν των κρουαζιερόπλοιων, των ξένων πολεμικών πλοίων και εμπορικών πλοίων που μεταφέρουν ευπαθή προϊόντα.

Οι εργαζόμενοι στη Cyta συνεχίζουν την τριήμερη απεργία που άρχισαν από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας και η οποία αναμένεται να λήξει απόψε τα μεσάνυχτα. Οι υπάλληλοι στους τρεις ημικρατικούς οργανισμούς θα συμμετάσχουν σήμερα στις απογευματινές κινητοποιήσεις έξω από τη Βουλή, την ώρα που θα συνέρχεται η Ολομέλεια, ενώπιον της οποίας θα τεθεί το νομοσχέδιο για τις αποκρατικοποιήσεις.

Την ίδια ώρα ολοήμερη αποχή από τα μαθήματα τους σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το θέμα της επιβολής κομίστρων στα λεωφορεία πραγματοποιούν οι μαθητές και μαθήτριες όλων των Λυκείων και των Τεχνικών Σχολών της Κύπρου, οι οποίοι επίσης θα συμμετάσχουν στην κοινωνική κινητοποίηση έξω από τη Βουλή.

Δεκαοκτώ συνδικαλιστικές, αγροτικές, σπουδαστικές οργανώσεις και άλλοι φορείς, διοργανώνουν “κοινωνική κινητοποίηση” στις 05:00 το απόγευμα, έξω από τη Βουλή.

Την κινητοποίηση διοργανώνουν οι οργανώσεις ΠΕΟ, ΔΕΟΚ, ΠΟΕΔ, ΠΟΑΣ, ΠΟΦΕΝ, ΠΟΒΕΚ, ΕΚΥΣΥ, ΠΟΠΟ, Κίνημα Πολιτών Ενάντια στις Ιδιωτικοποιήσεις και στις Πολιτικές Λιτότητας, Κίνηση Πολιτισμού- Κίνημα κατά των Εκποιήσεων, ΕΚΑ, Νέα Αγροτική, Συνομοσπονδία Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης, ΠΣΕΜ, ΣΥΤΕΠΑΚ, Παγκύπρια Οργάνωση Πολυτέκνων και Παγκύπρια Ένωση Καταναλωτών και Ποιότητας Ζωής.

Η Αστυνομία έχει εκπονήσει “σχέδιο ενέργειας” για κάλυψη των αναγκών που θα προκύψουν στην εκδήλωση διαμαρτυρίας. Για την αστυνόμευση της διαμαρτυρίας έχει κληθεί μεγάλος αριθμός αστυνομικών από την Αστυνομική Διεύθυνση Λευκωσίας, από το Αρχηγείο, την ΜΜΑΔ και άλλες Αστυνομικές Διευθύνσεις.

Διαβάστε Επίσης