Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑΠΕΟ: ΔΥΝΑΜΙΚΗ κινητοποίηση έξω από την Βουλή ενάντια στην φορολόγηση της ακίνητης...

ΠΕΟ: ΔΥΝΑΜΙΚΗ κινητοποίηση έξω από την Βουλή ενάντια στην φορολόγηση της ακίνητης ιδιοκτησίας

-

Σάββατο, 31 Αύγουστος 2013

ΤΟ ΚΥΒΡΝΗΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΕΠΙΒΑΡΥΝΕΙ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΪΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΜΕ ΔΥΣΒΑΣΤΑΚΤΑ ΚΟΣΤΗ, ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΟΪΔΙΟΚΤΗΤΩΝ

Σε κάλεσμα για δυναμική κινητοποίηση έξω από τη Βουλή καλεί η ΠΕΟ τους πολίτες ενάντια στη φορολόγηση της ακίνητης ιδιοκτησίας.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, στις επόμενες ημέρες η Βουλή θα συζητήσει Νομοσχέδιο της Κυβέρνησης σχετικά με τη φορολόγηση της ακίνητης ιδιοκτησίας, το οποίο επιβαρύνει τους μικροϊδιοκτήτες ακίνητης ιδιοκτησίας με δυσβάστακτα κόστη, προς όφελος των μεγαλοϊδιοκτητών.

Η ΠΕΟ, αναφέρει η ανακοίνωση, από κοινού με ολόκληρο το συνδικαλιστικό κίνημα και την κοινωνία ευρύτερα, είχε υποστηρίξει την φορολόγηση όσων έχουν μεγάλη ακίνητη ιδιοκτησία ως αντιστάθμισμα για το δυσανάλογα μεγάλο κόστος που πληρώνουν τα λαϊκά στρώματα από τις επιπτώσεις της παγκόσμιας κρίσης και ως ένα μέτρο πιο δίκαιης κατανομής αυτών των βαρών σε όλους ανάλογα με την οικονομική δυνατότητα που έχουν.

Η σημερινή Κυβέρνηση, καταγγέλλει η ΠΕΟ, «αντί αυτής της λογικής υιοθέτησε ακριβώς την αντίθετη και μεταφέρει τα βάρη στους ώμους των αδυνάτων αντί στους έχοντες, για να προστατέψει το μεγάλο κεφάλαιο. Η Κυβέρνηση επιμένει να πληρώσουν το κόστος οι εργαζόμενοι και τα χαμηλομεσαία εισοδήματα, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, οι πολύτεκνοι, οι πρόσφυγες, οι ευάλωτες ομάδες πληθυσμού των οποίων τα εισοδήματα έχουν ήδη επιδεινωθεί δραματικά, για να ελαφρυνθούν οι μεγαλοϊδιοκτήτες ακινήτων, ο πλούτος και το μεγάλο κεφάλαιο».

Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι η επιμονή σε αυτές τις μονόπλευρες αντιλαϊκές πολιτικές, εξαντλεί τα όρια και τις αντοχές των εργαζομένων και της κοινωνίας ευρύτερα και δεν τους αφήνει άλλο περιθώριο από την δυναμική, συλλογική αντίδραση.

«Η ΠΕΟ απορρίπτει κατηγορηματικά αυτή την νεοφιλελεύθερη φιλοσοφία και καλεί όλο το λαό σε δυναμική κινητοποίηση έξω από την Βουλή την ημέρα που θα συζητείται το Νομοσχέδιο της Κυβέρνησης για τη φορολόγηση της ακίνητης ιδιοκτησίας», αναφέρει η ανακοίνωση. Απαιτούμε, καταλήγει η ΠΕΟ, «άμεση άρση της εν λόγω φορολογίας και επανασυζήτηση του θέματος σε άλλη, πιο δίκαιη βάση».

*Στις κινητοποιήσεις ως αντίδραση στα προωθούμενα αντιλαϊκά φορολογικά μέτρα της κυβέρνησης θα συμμετάσχουν επίσης, οργανωμένα, οι φοιτητές και οι συνταξιούχοι. Εκτενές ρεπορτάζ στην Εβδομαδιαία Εφημερίδα ΓΝΩΜΗ που κυκλοφορεί στα περίπτερα. *Το άρθρο είναιπροσβάσιμοκαι για τους Συνδρομητές της ψηφιακής έκδοσης (pdf) της εφημερίδας.

http://www.gnomionline.com.cy/topika/alla-gegonota/1623-pdf-viwer2

Διαβάστε Επίσης