Τρίτη, 5 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑΗ ΠΕΟ ζητά συμμόρφωση εργοδότη με τη νομοθεσία

Η ΠΕΟ ζητά συμμόρφωση εργοδότη με τη νομοθεσία

-

Η ΣΕΒΕΤΤΥΚ ΠΕΟ κατήγγειλε εργοδότη στο αρμόδιο τμήμα του Υπουργείου Εργασίας και ζήτησε την άμεση λήψη μέτρων για τη συμμόρφωσή του με την εργατική νομοθεσία, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΕΟ.

Χθες οι εργαζόμενοι στο κατάστημα “ΕΛΛΗΝΑΣ DIY”, στη Λευκωσία, κατήλθαν σε αυθόρμητη στάση εργασίας επειδή, όπως υποστηρίζει η ανακοίνωση, «η Διεύθυνση προχώρησε σε απόλυση συναδέλφου τους με τη δικαιολογία ότι ‘δεν μίλησε καλά στο διευθυντή’».

«Αυτή η κίνηση του εργοδότη ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της αγανάκτησης των εργαζομένων στην εταιρεία», αναφέρεται στην ανακοίνωση, στην οποία προστίθεται ότι «το τελευταίο διάστημα η Διεύθυνση έχει μειώσει μισθούς, δεν αποζημιώνει την υπερωριακή εργασία και δεν αναγνωρίζει στους υπαλλήλους το δικαίωμα να συνδικαλιστούν».

«Ως ΣΕΒΕΤΤΥΚ ΠΕΟ από την πρώτη ημέρα βρεθήκαμε δίπλα στους εργαζόμενους και με όλες μας τις δυνάμεις θα εργαστούμε για να μην επιτρέψουμε σε κανένα να καταργήσει αυτά που μέσα στο πέρασμα των δεκαετιών κέρδισαν οι εργαζόμενοι» αναφέρεται.

Επίσης, καλεί όλους τους εργαζόμενους να δείξουν αλληλεγγύη στους εργαζόμενους της εταιρείας και δηλώνει έτοιμη να προστατεύσει και να περιφρουρήσει τον αγώνα των εργαζομένων της μέχρι την απόσυρση της απόλυσης του συνάδελφου τους και όλων των «απαράδεκτων αντιεργατικών», όπως τα χαρακτηρίζει, μέτρων της Διεύθυνσης.

Διαβάστε Επίσης