Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑΗ ΠΕΟ καταγγέλλει τις μεθοδεύσεις κυβέρνησης με την Τρόϊκα για περικοπές κοινωνικών...

Η ΠΕΟ καταγγέλλει τις μεθοδεύσεις κυβέρνησης με την Τρόϊκα για περικοπές κοινωνικών παροχών

-

Παρασκευή, 26 Ιούλιος 2013

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

Η Παγκύπρια Εργατική Ομοσπονδία (ΠΕΟ) θεωρεί «απαράδεκτο» να συζητούνται μεταξύ Τρόικας και Κυβέρνησης ζητήματα που αφορούν αλλαγές σε όρους απασχόλησης, περικοπές κοινωνικών επιδομάτων και άλλα και οι εκπρόσωποι τον εργαζομένων να είναι στο περιθώριο χωρίς δυνατότητα διαβούλευσης ούτε καν ενημέρωσης».

«Είναι απαράδεκτο να γίνονται διεργασίες για διαρθρωτικά ζητήματα όπως είναι οι ιδιωτικοποιήσεις, διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, το μέλλον του συνεργατισμού και άλλα ερήμην των εργαζομένων», αναφέρει η ΠΕΟ σε ανακοίνωση.

Εχει αποδειχτεί, σημειώνει, «ότι η επιμονή σε μέτρα και συνταγές αυστηρής λιτότητας και απορρύθμισης των εργασιακών σχέσεων στις χώρες που έχουν επιβληθεί Μνημόνια, όχι μόνο δεν βοηθούν στην έξοδο από την ύφεση αλλά αντίθετα βουλιάζουν την οικονομία και την κοινωνία σε φαύλο κύκλο».

Η ΠΕΟ «διαμαρτύρεται έντονα για την στάση που τηρεί η Κυβέρνηση» και αναφέρει ότι «η παρουσία της Τρόικας στην Κύπρο δεν μπορεί να χρησιμοποιείται ως άλλοθι για την επιβολή μονομερών μέτρων κατά των εργαζομένων και ως πρόφαση για εγκατάλειψη του κοινωνικού διαλόγου, ο όποιος έχει δώσει διαχρονικά πολύτιμα αποτελέσματα στον τόπο μας».

Διαβάστε Επίσης