Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑΜέτωπο ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ και ΠΟΑΣ για προστασία των συμφερόντων των εργαζομένων

Μέτωπο ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ και ΠΟΑΣ για προστασία των συμφερόντων των εργαζομένων

-

2013

ΣΥΝΤΟΝΙΖΟΥΝ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ ΠΡΟΝΟΙΑΣ

Οι συντεχνίες ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ και ΠΟΑΣ συμφώνησαν όπως αγωνισθούν για προστασία των εργασιακών σχέσεων, τη διασφάλιση των συλλογικών συμβάσεων, με ιδιαίτερη προσοχή στα ταμεία σύνταξης και το καθεστώς εργασίας των μελών τους.

Σε κοινή τους ανακοίνωση οι δύο οργανώσεις τονίζουν ότι «οι όροι που έθεσε η Τρόικα προκειμένου να εγκρίνει τη δανειακή σύμβαση είναι δυσβάστακτοι, ακυρώνεται η εθνική κυριαρχία και με τις πολιτικές λιτότητας οδηγούν το λαό μας στη φτώχεια και την εξαθλίωση».

Οι δύο συνδικαλιστικές οργανώσεις καλούν Κυβέρνηση και Πολιτεία να προστατεύσουν το δημόσιο συμφέρον και το δημόσιο πλούτο και παράλληλα χαιρετίζουν και υποστηρίζουν την πρόθεση των Ημικρατικών Οργανισμών να συμβάλουν στις οικονομικές απαιτήσεις της δανειακής σύμβασης και της Τρόικας».

«Πιστεύουν ότι υπάρχει ο τρόπος να αποτραπούν οι όποιες πρόνοιες του μνημονίου για ιδιωτικοποιήσεις, νοουμένου βέβαια ότι υπάρχει η αναγκαία πολιτική βούληση», αναφέρουν ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ και ΠΟΑΣ και προσθέτουν ότι «τυχόν αποφυγή της προσπάθειας συνιστά ιδεοληψία και δογματική προσήλωση στη φιλοσοφία των ιδιωτικοποιήσεων».

Οι δυο συνδικαλιστικές οργανώσεις αναφέρονται σε «προσπάθεια κάποιων για προβολή διαφόρων ‘μοντέλων’ δεν παρασύρουν τους εργαζομένους, οι οποίοι γνωρίζουν ότι τελικό αποτέλεσμα τέτοιων μεθόδων θα είναι το ολοκληρωτικό ξεπούλημα των Οργανισμών».

Τέλος, ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ και ΠΟΑΣ αποφάσισαν, σύμφωνα και με την κοινή τους ανακοίνωση, «να συντονίσουν τις προσπάθειες και τον αγώνα τους με μοναδικό στόχο την εξυπηρέτηση του δημόσιου συμφέροντος, καλώντας προς τούτο πολίτες και εργαζόμενους αλλά κυρίως τις υπόλοιπες συνδικαλιστικές οργανώσεις και άλλα οργανωμένα σύνολα να ενώσουν τις δυνάμεις τους στην προσπάθεια αυτή, για το καλό της Κύπρου μας».

Διαβάστε Επίσης