Πέμπτη, 30 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΒΟΥΛΗΗ Βουλή δεν αποφάσισε ακόμα για τη Συμμαχία Πολιτών

Η Βουλή δεν αποφάσισε ακόμα για τη Συμμαχία Πολιτών

-

Η Βουλή δεν έχει ακόμα αποφασίσει κατά πόσον η Συμμαχία Πολιτών μπορεί να θεωρηθεί κοινοβουλευτικός πολιτικός σχηματισμός, ενώ για την ιεράρχηση των κομμάτων ενδέχεται να ζητηθεί γνωμάτευση από το Γενικό Εισαγγελέα, δήλωσε στο ΚΥΠΕ η Γενική Διευθύντρια της Βουλής Βασιλική Αναστασιάδου.

Ερωτηθείσα από το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων αναφορικά με το κοινοβουλευτικό καθεστώς του Βουλευτή Νίκου Κουτσού και της Συμμαχίας Πολιτών, η κ. Αναστασιάδου είπε ότι η δήλωση του τέως Βουλευτή του ΕΥΡΩΚΟ ότι αντιπροσωπεύει τη Συμμαχία Πολιτών κατέστη σεβαστή από το νομοθετικό σώμα.

Διευκρίνισε ταυτόχρονα ότι ακόμα να αποφασισθεί από τη Βουλή εάν η Συμμαχία Πολιτών μπορεί να θεωρηθεί κοινοβουλευτικός πολιτικός σχηματισμός, δηλώνοντας παράλληλα ότι είναι ξεκάθαρο πως η Συμμαχία Πολιτών δεν πληροί της προϋποθέσεις της σχετικής νομοθεσίας για τη χρηματοδότηση των κοινοβουλευτικών κομμάτων.

Ερωτηθείσα για την ιεράρχηση των κοινοβουλευτικών κομμάτων, καθώς αυτή τη στιγμή το ΕΥΡΩΚΟ και το Κίνημα Οικολόγων διαθέτουν από ένα βουλευτή, ενώ εκκρεμεί το θέμα με τη Συμμαχία Πολιτών, η Γενική Διευθύντρια της Βουλής ανέφερε πως πρόκειται για ένα θέμα επί του οποίου θα τοποθετηθεί η σύσκεψη αρχηγών ή εκπροσώπων των κομμάτων και για το οποίο ενδέχεται να ζητηθεί γνωμάτευση από το Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας.

Διαβάστε Επίσης