Τρίτη, 28 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚΟΣΜΟΣΑΛΛΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑΑθώος δήλωσε ο ύποπτος της βομβιστικής επίθεσης στο Μαραθώνιο της Βοστόνης

Αθώος δήλωσε ο ύποπτος της βομβιστικής επίθεσης στο Μαραθώνιο της Βοστόνης

-

Ιούλιος 2013

Ο ύποπτος για τη βομβιστική επίθεση στον Μαραθώνιο της Βοστόνης δήλωσε αθώος των 30 κατηγοριών που του απαγγέλθηκαν χθες βράδυ σε ομοσπονδιακό δικαστήριο των ΗΠΑ.

Ο Τζοχάρ Τσαρνάεφ, φορώντας μια πορτοκαλί φόρμα κρατουμένου ανοικτή ως την μέση και ένα μαύρο μπλουζάκι, απάντησε “αθώος” μετά την απαγγελία των κατηγοριών στο δικαστήριο της Βοστόνης όπου παρέστησαν περίπου 30 θύματα και συγγενείς ανθρώπων που τραυματίστηκαν ή έχασαν τη ζωή τους στην διπλή βομβιστική επίθεση της 15ης Απριλίου.

Οι βομβιστικές επιθέσεις στο χώρο του τερματισμού του μαραθώνιου, που ήταν γεμάτος θεατές, είχαν αποτέλεσμα τρεις άνθρωποι να βρουν το θάνατο και άλλοι 264 να τραυματιστούν.

Ο 19χρονος Τσαρνάεφ, ο αδελφός τους οποίου Ταμερλάν, 26 ετών, σκοτώθηκε από τα πυρά αστυνομικών, κατηγορείται και για τον φόνο ενός αστυνομικού.

Οι εισαγγελείς είπαν ότι θα καλέσουν 80 ως 100 μάρτυρες κατηγορίες στην δίκη, η οποία αναμένεται ότι θα διαρκέσει τρεις έως τέσσερις μήνες.

Η πρώτη ανεπίσημη συζήτηση ανάμεσα στον δικαστή, την κατηγορούσα αρχή και τον κατηγορούμενο ορίστηκε να γίνει την 23η Σεπτεμβρίου.

Διαβάστε Επίσης