Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΚΟΣΜΟΣΑΛΛΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑΑνησυχία Κομισιόν για το φακέλωμα Ευρωπαίων από τις ΗΠΑ

Ανησυχία Κομισιόν για το φακέλωμα Ευρωπαίων από τις ΗΠΑ

-

Δια στόματος του Μαλτέζου Επιτρόπου της ΕΕ για θέματα Υγείας Τόνιο Μπορτζ, οι ευρωβουλευτές έλαβαν σήμερα τη διαβεβαίωση ότι η Κομισιόν, και συγκεκριμένα η αντιπρόεδρος Βίβιαν Ρέντινγκ, θα θέσει το θέμα της παρακολούθησης και συγκέντρωσης όλων των ηλεκτρονικών δεδομένων των Ευρωπαίων πολιτών από την Αμερική, στη πρώτη επίσημη συνάντηση για τη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου μεταξύ ΕΕ-ΗΠΑ που θα γίνει στο Δουβλίνο.

Ο Επίτροπος εξέφρασε την ανησυχία της Κομισιόν ότι η συγκέντρωση και επεξεργασία ηλεκτρονικών δεδομένων Ευρωπαίων πολιτών από τις ΗΠΑ αποτελούν κίνδυνο τόσον για το σεβασμό στα προσωπικά δεδομένα και την προσωπική ζωή των πολιτών της Ευρώπης όσον και για το δικαίωμα προστασίας αυτών των δεδομένων από την Αμερική.

Σύμφωνα με τη δήλωση της Κομισιόν, που ανέγνωσε ο κ. Μπορτζ, η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βίβιαν Ρέντινγκ θα ζητήσει από τους Αμερικανούς να δεσμευθούν, στα πλαίσια της υπό διαπραγμάτευση συμφωνίας ΕΕ-ΗΠΑ για το ελεύθερο εμπόριο, ότι θα υιοθετήσουν και θα εφαρμόσουν κανόνες σεβασμού των προσωπικών ηλεκτρονικών δεδομένων των Ευρωπαίων πολιτών, όπως ακριβώς κάνουν και με τους Αμερικανούς πολίτες.

Διαβάστε Επίσης