Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΚΥΠΡΙΑΚΟΑΚΕΛ: Πρώτη φορά βλέπουμε να προσφέρουν σε κάποιο «γενναιόδωρες προσφορές» κι αυτός...

ΑΚΕΛ: Πρώτη φορά βλέπουμε να προσφέρουν σε κάποιο «γενναιόδωρες προσφορές» κι αυτός να τις απορρίπτει

-

ΔΗΚΟ, για τις δήθεν «γενναιόδωρες προσφορές» του τέως Προέδρου Δημήτρη Χριστόφια:

Το πρώτο πράγμα που θέλουμε να υποδείξουμε στον κ. Βότση είναι ότι με βάση τις δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας, το έγγραφο Ντάουνερ υποβλήθηκε μετά από σχετικό αίτημα του ιδίου του κ. Αναστασιάδη. Οπόταν, αν πρόκειται περί παγίδας, όπως ο κ. Βότσης διατείνεται, τότε αυτή στήθηκε μετά από αίτημα του κ. Αναστασιάδη, γεγονός το οποίο, όπως και το έγγραφο Ντάουνερ, είχε αποκρυβεί από την πολιτική ηγεσία.

Δεύτερο: Συνεχίζουμε να διερωτόμαστε για το ακατανόητο και εντελώς παράλογο να προσφέρουν σε κάποιο τόσο «γενναιόδωρες προσφορές» και αυτός να τις απορρίπτει μετά μανίας.

Τρίτο: Επαναλαμβάνουμε ότι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει κάθε δικαίωμα και είναι ελεύθερος να απορρίψει μέρος ή το σύνολο των συγκλίσεων. Συνεπώς, ο κ. Βότσης απευθύνεται σε λάθος αποδέκτες. Ενεργώντας όμως, κατ’ αυτό τον τρόπο, ο κ. Αναστασιάδης αναλαμβάνει πλήρως την ευθύνη για να πετύχει καλύτερες πρόνοιες από αυτές που θα απορρίψει και την ίδια στιγμή, σε περίπτωση αδιεξόδου, να μην θεωρηθεί η δική μας πλευρά υπεύθυνη ή συνυπεύθυνη για μια τέτοια εξέλιξη.

Διαβάστε Επίσης