Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΚΟΣΜΟΣΑΛΛΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑΑπομακρύνονται χιλιάδες άτομα από τα παράκτια Μπανγκλαντές και Μιανμάρ λόγω κυκλώνα

Απομακρύνονται χιλιάδες άτομα από τα παράκτια Μπανγκλαντές και Μιανμάρ λόγω κυκλώνα

-

Μάιος 2013

Οι Αρχές του Μπανγκλαντές και της Μιανμάρ έδωσαν εντολή σήμερα να απομακρυνθούν εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι από τις παράκτιες περιοχές των δυο χωρών, τις οποίες αναμένεται να πλήξει κυκλώνας, δήλωσαν αξιωματούχοι στη Ντάκα και τη Ρανγκούν.

“Δώσαμε εντολή να απομακρυνθούν οι κάτοικοι που ζουν σε παράκτιες ζώνες και να μεταβούν στα ειδικά καταφύγια”, δήλωσε ο Μοχάμεντ Αμπντάλα, μέλος του δημοτικού συμβουλίου της Τσιταγκόνγκ, δεύτερης μεγαλύτερης πόλης του Μπανγκλαντές, σύμφωνα με τον οποίο το μέτρο αυτό αφορά εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους. Η απόφαση αυτή ελήφθη μετά την ανακοίνωση που εξέδωσε η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία του Μπανγκλαντές σύμφωνα με την οποία ο κυκλώνας μπορεί να πλήξει τις ακτές της χώρας αύριο το πρωί.

Η ένταση του κυκλώνα, ο οποίος πλησιάζει τις τελευταίες ημέρες τις δυο χώρες, έχει μειωθεί, ωστόσο υπάρχει πάντα η απειλή για τους οχτώ εκατομμύρια κατοίκους της περιοχής. Στη Βιρμανία, η κυβέρνηση ζήτησε να μεταφερθούν σε ασφαλέστερα μέρη 166.000 άνθρωποι, στην πλειοψηφία τους εκτοπισμένοι μουσουλμάνοι ροχίνγκιας.

Διαβάστε Επίσης