Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΑΣυζήτησαν Κυπριακό – ενέργεια Κασουλίδης - Κέρι

Συζήτησαν Κυπριακό – ενέργεια Κασουλίδης – Κέρι

-

alt=”Kasoulides – Kery 5″ src=”/images/KASOULIDES_IOANNHS/Kasoulides_-_Kery_5.jpg” height=”400″ width=”600″/>«ΚΑΛΗ», ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟ ΣΤΕΙΤ ΝΤΙΠΑΡΤΜΕΝΤ

Καλή χαρακτήρισε τη χθεσινή συνάντηση του Αμερικανού Υπουργού Εξωτερικών Τζον Κέρι με τον Κύπριο ομόλογό του, Ιωάννη Κασουλίδη, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Πάτρικ Βεντρέλ.«Η Κύπρος είναι καλή φίλη και εταίρος των ΗΠΑ, με την οποία έχουμε εργαστεί για πολλά έτη», είπε ο κ. Βεντρέλ.

Σχετικά με το περιεχόμενο της συζήτησης, ανέφερε ότι «συζήτησαν την αμερικανική υποστήριξη στις προσπάθειες για επανένωση της Κύπρου ως μία διζωνική ομοσπονδία, υπό την αιγίδα της αποστολής καλών υπηρεσιών των Ηνωμένων Εθνών που ηγείται ο κ. Ντάουνερ».

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή εκπρόσωπο, «ο κ. Κέρι εξέφρασε την υποστήριξη των ΗΠΑ στις προσπάθειες για επαναφορά της κυπριακής οικονομίας σε δρόμο σταθερότητας και ανάπτυξης. Συζήτησαν επίσης τις ενεργειακές έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο και άλλα θέματα».

Ο κ. Βεντρέλ δήλωσε άγνοια αν συζητήθηκε το θέμα της έκδοσης Ιρανού υπηκόου από την Κύπρο στις ΗΠΑ, παραπέμποντας στο αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης.

Διαβάστε Επίσης