Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚΟΣΜΟΣΑΛΛΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑΓια απαγωγή και σεξουαλική κακοποίηση κατηγορείται ο άνδρας στις ΗΠΑ που κρατούσε...

Για απαγωγή και σεξουαλική κακοποίηση κατηγορείται ο άνδρας στις ΗΠΑ που κρατούσε αιχμάλωτες 3 γυναίκες

-

Δημιουργήθηκε : Πέμπτη, 09 Μάιος 2013

Τέσσερις κατηγορίες για απαγωγή και τρεις για σεξουαλική κακοποίηση απαγγέλθηκαν στον πρώην οδηγό σχολικού λεωφορείου, Άριελ Κάστρο, ο οποίος φέρεται να είναι ο κύριος ύποπτος στην υπόθεση αιχμαλωσίας τριών γυναικών για περίπου μία δεκαετία, στο Κλιβελαντ του Οχάιο.

Ο Κάστρο, 52 ετών, αναμένεται να προσαχθεί σήμερα στο δικαστήριο.

Στους δύο αδελφούς του Κάστρο, Πέδρο 54 και Ονίλ 50 ετών, δεν έχουν απαγγελθεί μέχρι στιγμής κατηγορίες.

Η Μισέλ Νάιτ, η οποία εθεάθη για τελευταία φορά το 2002, η Αμάντα Μπέρι, που εξαφανίστηκε το 2003 και η Τζίνα Ντεζεζούς, της οποία τα ίχνη είχαν χαθεί από το 2004, βρέθηκαν τη Δευτέρα το βράδυ ζωντανές στην κατοικία του Άριελ Κάστρο, όταν ένας γείτονας βοήθησε την Μπέρι να καλέσει τις αστυνομικές αρχές.

Όταν οι αστυνομικοί κατέφθασαν στο σπίτι ανακάλυψαν και ένα ανήλικο κοριτσάκι το οποίο πιστεύεται ότι είναι κόρη της Μπέρι.

(ΚΥΠΕ-ΑΠΕ/ΜΦ/ΓΧΡ)


(Κ) Δύο γυναίκες σκοπεύουν να θέσουν υποψηφιότητα για τις προεδρικές εκλογές στον Ιράν

ΚΥΠΕ – ΑΠΕ – ΤΕΧΕΡΑΝΗ 9/5/2013 07:02

Δύο Ιρανές γυναίκες ανακοίνωσαν την Τρίτη ότι σκοπεύουν να θέσουν υποψηφιότητα για τις προεδρικές εκλογές της χώρας, οι οποίες είναι προγραμματισμένο να διεξαχθούν στις 14 Ιουνίου.

Οι δύο 45χρονες γυναίκες, η Ραζί Ομιντβάρ νοικοκυρά και η Σοράγια Μαλεκζαντέ εκπαιδευόμενη οικονομολόγος και καθηγήτρια πανεπιστημίου, δήλωσαν στους δημοσιογράφους ότι προτεραιότητά τους είναι η καταπολέμηση του πληθωρισμού που έχει φτάσει σε αστρονομικά επίπεδα.

Ωστόσο, δεν είναι σαφές αν γυναίκες έχουν το δικαίωμα να θέσουν υποψηφιότητα για τις προεδρικές εκλογές, καθώς υπάρχουν ασάφειες τόσο στον συνταγματικό όσο και στον εκλογικό νόμο.

Σύμφωνα με τους νόμους, ο καθένας δικαιούται να εγγραφεί ως υποψήφιος εφόσον θεωρείται “ρεζάλ” – αραβικός όρος που χρησιμοποιείται για διακεκριμένους άνδρες και άτομα υψηλής κοινωνικής θέσης.

Τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει πολλές συζητήσεις σχετικά με το αν ο όρος “ρεζάλ” θα μπορούσε να περιλαμβάνει και γυναίκες.

Κατά τη διάρκεια των 34 ετών από την ισλαμική επανάσταση, καμία γυναίκα δεν έχει διεκδικήσει σοβαρά το προεδρικό αξίωμα και ως εκ τούτου οι συζητήσεις δεν έχουν αποδώσει συγκεκριμένα αποτελέσματα.

Σχεδόν το ήμισυ των ψηφοφόρων στις προεδρικές εκλογές του 2009 -πάνω από 46 εκατομμύρια- ήταν γυναίκες, όπως αναμένεται να είναι και εφέτος.

Η προθεσμία των υποψηφίων για εγγραφή θα είναι ανοικτή έως το Σάββατο.

Τουλάχιστον 110 άτομα έχουν θέσει υποψηφιότητα, ενώ ο Πρόεδρος Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ δεν μπορεί, βάσει νόμου, να εκτίσει και τρίτη θητεία.

Διαβάστε Επίσης