Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΚΟΣΜΟΣΑΛΛΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑΑναβλήθηκε η δίκη των νεοναζί που σκότωσαν Ελληνα μετανάστη

Αναβλήθηκε η δίκη των νεοναζί που σκότωσαν Ελληνα μετανάστη

-

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙ ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ Η ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Για τις 14 Μαΐου αναβλήθηκε η δίκη της Μπεάτε Τσέπε, η οποία θεωρείται μέλος της ένοπλης οργάνωσης «Εθνικό Σοσιαλιστικό Υπόγειο Ρεύμα» (NSU) και κατηγορείται με άλλα τεσσερα άτομα για την εμπλοκή της στους φόνους οκτώ Τούρκων, του Έλληνα Θεόδωρου Βουλγαρίδη, καθώς και μιας αστυνομικού, το διάστημα 2000-2007.

Οι ακροαματικές διαδικασίες που είχαν προγραμματιστεί για την Τρίτη και την Τετάρτη αναβλήθηκαν, ανακοίνωσε ο πρόεδρος του δικαστηρίου Μάνφρεντ Γκέτσλ.

Το δικαστήριο θα εξετάσει τα αιτήματα αναβολής, για μεροληψία, που κατέθεσαν οι τρεις συνήγοροι της Μπεάτε Τσέπε, βασικής κατηγορουμένης στη δίκη αυτή, η οποία δικάζεται για συνέργεια στο φόνο δέκα ανθρώπων, 8 Τούρκων, ενός ‘Ελληνα και μιας γερμανίδας αστυνομικού την περίοδο 2000-2007.

Οι συνήγοροι της Τσέπε κατηγορούν κυρίως τον πρόεδρο του δικαστηρίου Μάνφρεντ Γκέτσλ για μεροληψία.

Η αναβολή αυτή αναμένεται να καθυστερήσει ακόμα περισσότερο μια ήδη μακρά διαδικασία, η οποία θα συνεχιστεί για δυο χρόνια, σύμφωνα με ορισμένες δικαστικές πηγές.

Η 38χρονη Μπεάτε Τσέπε φέρεται να είχε σχέση με τους δύο αρχηγούς και εκτελεστές της νεοναζιστικής συμμορίας οι οποίοι αυτοκτόνησαν τον Νοέμβριο του 2011, ύστερα από αποτυχημένη ληστεία σε τράπεζα. Το αποτέλεσμα ήταν τότε να βρεθούν τα όπλα τους και να αποκαλυφθούν τα ρατσιστικά εγκλήματά τους.

Την ίδια περίοδο, έντονη ήταν η κριτική στις γερμανικές μυστικές υπηρεσίες και στην αστυνομία για την αδυναμία τους να εξιχνιάσουν τις δολοφονίες των μεταναστών επί σειρά ετών.

Διαβάστε Επίσης