Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΒΟΥΛΗEναντίον της Δανειακής Σύμβασης θα ψηφίσει αύριο στη Βουλή και η ΕΔΕΚ

Eναντίον της Δανειακής Σύμβασης θα ψηφίσει αύριο στη Βουλή και η ΕΔΕΚ

-

29 Απρίλιος 2013

ΤΟ ΔΗΚΟ ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΥΠΕΡ

Καταψήφιση των κυρωτικών νομοσχεδίων του μνημονίου Συναντίληψης με την Τρόικα και της δανειακής σύμβασης, αποφάσισε η Κεντρική Επιτροπή του ΚΣ ΕΔΕΚ.

Σε δήλωσή του , μετά την περίπου πέντε ωρών συνεδρία της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος, ο αντιπρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος, είπε ότι η καταψήφιση των νομοσχεδίων συγκέντρωσε 67 ψήφους, η υπερψήφιση των νομοσχεδίων 11 ψήφους και η τήρηση αποχής 6 ψήφους.

Ο κ. Σιζόπουλος ανέφερε ότι κατά την αυριανή συνεδρία της Ολομέλειας της Βουλής θα αναπτυχθεί η επιχειρηματολογία του Κινήματος για την καταψήφιση των νομοσχεδίων.

ΤΟ ΔΗΚΟ ΥΠΕΡ

Υπέρ της ψήφισης του μνημονίου και της δανειακής σύμβασης θα ταχθεί το ΔΗΚΟ στην αυριανή συνεδρία της Ολομέλειας της Βουλής.

Όπως δήλωσε πηγή του ΔΗΚΟ, η θέση αυτή επικράτησε στην απογευματινή συνεδρία του Εκτελεστικού Γραφείου του Δημοκρατικού Κόμματος, με τη συμμετοχή των μελών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, που είχε ως στόχο τον καθορισμό της αυριανής στάσης του κόμματος.

Η ίδια πηγή ανέφερε ότι το ΔΗΚΟ θα ταχθεί υπέρ του μνημονίου και της δανειακής σύμβασης «από τη στιγμή που δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική πρόταση, η οποία να μας βγάζει από το σημερινό αδιέξοδο».

Είπε, επίσης, ότι παρά το γεγονός ότι στις τοποθετήσεις κατά τη διάρκεια της συνεδρίας ακούστηκε κριτική και εκφράστηκαν επιφυλάξεις ως προς τις πρόνοιες που περιλαμβάνονται στο μνημόνιο, εντούτοις η συντριπτική πλειοψηφία των μελών του ΕΓ τάχθηκαν υπέρ της ψήφισης του μνημονίου.

Είναι γι’ αυτό το λόγο, πρόσθεσε, που δεν χρειάστηκε να τεθεί το ζήτημα σε ψηφοφορία.

Όπως είπε, στο μνημόνιο εμπεριέχονται πρόνοιες «που δεν μας ικανοποιούν», κάνοντας παράλληλα λόγο για «ένα δύσκολο μνημόνιο, το οποίο θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα».

«Ωστόσο, αυτή τη στιγμή αποτελεί μονόδρομο», κατέληξε.

Διαβάστε Επίσης