Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΟΜΟΝΟΙΑ:2,5 εκατομμύρια ο μέχρι σήμερα απολογισμός!

ΟΜΟΝΟΙΑ:2,5 εκατομμύρια ο μέχρι σήμερα απολογισμός!

-

height=”406″ alt=”omonoia”/>Ο πρόεδρος ¨της ΟΜΟΝΟΙΑ Στέλιος Μυλωνάς, παρέθεσε σήμερα δημοσιογραφική διάσκεψη με θέμα την Οικονομική Εκστρατεία της ομάδας μας. Ο κος Μυλωνάς ενημέρωσε για τους διακανονισμούς που έγιναν και έδωσε το σύνθημα για συνέχιση της εκστρατείας.

Παράλληλα, κάλεσε τους φίλους του Σωματείου μας να εντατικοποιήσουν τις προσπάθειές τους, ενώ τους ζήτησε όπως στηρίξουν την προσπάθεια που θα γίνει την 1η Μαΐου, στο φιλικό παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό.

Αυτούσις η ομιλία του Προέδρου:

Αγαπητοί φίλοι εκπρόσωποι των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας καλό μεσημέρι.

Όπως είχαμε δεσμευθεί ενώπιον των μελών του σωματείου αλλά και των αμέτρητων φίλων του σε κάθε γωνιά της Κύπρου, παραθέτουμε σήμερα ακόμα μια δημοσιογραφική διάσκεψη για να ενημερώσουμε και τον κόσμο μας αλλά και τα ΜΜΕ για την πορεία της προσπάθειας που κάνει η ΟΜΟΝΟΙΑ για σωτηρία και ταυτόχρονη οικονομική εξυγίανση. Ξεκαθαρίζω λοιπόν από την αρχή ότι σήμερα δεν έχουμε ένα απολογισμό της προσπάθειας αυτής, αλλά μια ενημερωτική διάσκεψη όπου θα δώσουμε στοιχεία για την πορεία των πραγμάτων μέχρι σήμερα μετά και την παράδοση του φακέλου μας στην αρμόδια επιτροπή της ΚΟΠ, την περασμένη Παρασκευή 19/4.

Μιλώ ειλικρινά και εκφράζω όλα τα μέλη του ΔΣ. Όταν τον περασμένο Μάρτη ξεκινούσαμε την προσπάθεια αυτή δεν μπορούσε κανένας να φανταστεί την ανταπόκριση που θα βρίσκαμε από τον κόσμο μας και τον ζήλο που οργανωμένα σύνολα αλλά και απλοί ΟΜΟΝΟΙΑΤΕΣ εργάστηκαν και εργάζονται ακόμα για υλοποίηση των στόχων της εκστρατείας. Πόσον μάλλον μετά τα γεγονότα της 15 Μαρτίου που άλλαξαν ολοκληρωτικά την πορεία της Κυπριακής οικονομίας. Κερδίσαμε λοιπόν κάτι πολύ πιο σημαντικό από την ρευστότητα που μας επιτρέπει να διαχειριζόμαστε τα νέα οικονομικά δεδομένα. Την επιστροφή της ΟΜΟΝΟΙΑΣ στις ρίζες της, την ανάκτηση της χαμένης ταυτότητας της, το δέσιμο των ποδοσφαιριστών με τον κόσμο μας, την επιβεβαίωση ότι η ΟΜΟΝΟΙΑ αποτελεί το μεγαλύτερο λαϊκό σωματείο του τόπου, με βαθιές και γερές ρίζες.

Λέγοντας τα αυτά επιστρέφω στα αριθμητικά δεδομένα της εκστρατείας. Μαζέψαμε μέχρι σήμερα 2.5 σχεδόν εκατομμύρια ευρώ. Το 35% περίπου προέρχεται από τα εισιτήρια διαρκείας και το υπόλοιπο 35% από εισφορές (κύρια για το μνημείο αλληλεγγύης), εκδηλώσεις και λαχνούς και το υπόλοιπο 30% από τηλεοπτικά, χορηγίε, εισιτήρια κυπέλλου και play off. Από το ποσό αυτό, 900 χιλιάδες δόθηκαν σε μισθούς ποδοσφαιριστών, προπονητικής ομάδας και προσωπικού.

Έχουν εξοφληθεί και οι μισθοί Δεκεμβρίου όπως είχαμε δεσμευτεί στους ποδοσφαιριστές, γι’ αυτό και όλοι ανεξαιρέτως υπόγραψαν τα κριτήρια Μαρτίου. Θέλω λοιπόν να τους ευχαριστήσω εκ μέρους όλης της ΟΜΟΝΟΙΑΤΙΚΗΣ οικογένειας για το επαγγελματισμό, την κατανόηση αλλά και την ευσυνειδησία που επέδειξαν όλο αυτό τον καιρό.

Ένα μικρό ποσό δόθηκε και έναντι των παλιών οφειλών που υπάρχουν σε ποδοσφαιριστές που είναι αυτή την στιγμή στο ρόστερ της ομάδας μας, ενώ ταυτόχρονα έγινε και διακανονισμός για σταδιακή καταβολή των δεδουλευμένων αυτών, γεγονός που θεωρούμε πολύ σημαντικό.

Ένα ποσό της τάξης των 500 χιλιάδων ευρώ δόθηκε για παλιές οφειλές σε ποδοσφαιριστές και προπονητές που δεν είναι πλέον στην ομάδα μας, αλλά και σε ομάδες για μεταγραφές. Αναφέρομαι στους Ντάβιτσον, Ρενχίφο, Σερφά, Αλωνεύτη, Γιωργαλλίδη, Καρυπίδη, Λάρκου, Ηλία Χαραλάμπους, Oz Rally, Μακρίδη, Τίμο Βέντζελ, Μπάγιεβιτς και Βιντεότον. Οι Ντάβιτσον, Ρενχίβο και Oz Rally έχουν εξοφληθεί πλήρως, ενώ για τους υπόλοιπους υπάρχει συμφωνία για σταδιακή τους αποπληρωμή. Επίσης κάποιοι εξ αυτών έχουν χαρίσει παλιές οφειλές, που ανέρχονται στις 29 χιλιάδες.

Για το θέμα Οκκά, επειδή πλέον έχει πάρει την νομική οδό δεν θα πω τίποτα περισσότερο. Το Νομικό Τμήμα του σωματείου έχει εκδώσει χτες αναλυτική ανακοίνωση και σας καλώ όλους να το σεβαστείτε.

Επίσης άλλες 600 χιλιάδες, δόθηκαν σε πιστωτές για οφειλές μας προς αυτούς και για τα λειτουργικά έξοδα του συλλόγου.

Το υπόλοιπο ποσό (500 χιλιάδες), παραμένει δεσμευμένο στην Τράπεζα Κύπρου, στην οποία όπως έχουμε αναφέρει υπάρχει και ένα σημαντικό δάνειο του σωματείου. Θεωρούμε λοιπόν ότι αν γίνει κούρεμα στο δεσμευμένο αυτό ποσό, θα είναι σε πολύ περιορισμένο βαθμό.

Στο σημείο αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου στο ΔΣ, αλλά και όλο το προσωπικό του σωματείου για την προσπάθεια που κατέβαλαν όλο αυτό το διάστημα, τόσο για την διευθέτηση των διακανονισμών με τους ποδοσφαιριστές αλλά και την διοργάνωση εκδηλώσεων σε κάθε γωνιά της Κύπρου. Η προσπάθεια αυτή, όχι μόνο συνέβαλε στην εισσροή 2.5 εκατομμυρίων στα ταμεία του σωματείου, αλλά ταυτόχρονα και στην σημαντική μείωση των ποσών που θα έπρεπε να καταβληθούν.

Αγαπητοί φίλοι, πρέπει να εντατικοποιηθεί η προσπάθεια για τα εισιτήρια διαρκείας. Πρέπει και μπορούμε να ξεπεράσουμε τα 8500 εισιτήρια διαρκείας. Μέχρι σήμερα ο αριθμός είναι περίπου 4800 εισιτήρια. Επίσης για την υπηρεσία ομάδα, δεν είναι αρκετά τα 3400 άτομα που έχουν εγγραφεί μέχρι στιγμής. Πρέπει και μπορούμε να πάμε στις 10000 άτομα.

Αγαπητοί φίλοι, η προσπάθεια μας συνεχίζεται. Η παράταση που δόθηκε από την ΟΥΕΦΑ για τις 19 Απριλίου, σίγουρα ήταν βοηθητική για να ολοκληρώσουμε μια ουσιαστική προσπάθεια, ώστε να υποβάλουμε ένα ολοκληρωμένο φάκελο, αλλά μας δίνει πολύ λίγο χρόνο να δράσουμε μέχρι τις 30 Ιουνίου που ξεκινά εκ νέου η διαδικασία αδειοδότησης. Συνεχίζουμε λοιπόν τις προσπάθειες μας, ακόμη πιο δυναμικά και με το ίδιο σθένος, ούτως ώστε οι διευθετήσεις που έγιναν, να υλοποιηθούν.

Την πρωτομαγιά διοργανώνουμε μια μεγάλη εκδήλωση που εντάσσεται στα ΠΛΑΙΣΙΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑΣ, ΤΗΣ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑΣ για ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΗΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Το ποσό των 20 και 10 ευρώ που έχει καθοριστεί, δεν αποτελεί τίποτα παραπάνω από μια ΕΙΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΟΜΟΝΟΙΑΤΗ προς την ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ.

Αυτό είναι το μήνυμα που θέλω να περάσω στον κόσμο μας και καλώ τον κάθε ΟΜΟΝΟΙΑΤΗ και ΟΜΟΝΟΙΑΤΙΣΣΑ να δώσει το παρόν του. Ένα γεμάτο ΓΣΠ την 01 Μαίου, οριοθετεί ακόμα ένα γιγάντιο βήμα προς τα εμπρός. Νομίζω δεν χρειάζεται να πω κάτι περισσότερο, αφού την ερχόμενη Δευτέρα θα σας ξανακαλέσουμε εδώ, για να δώσουμε περισσότερες λεπτομέρειες, για αυτό το γεγονός.

Συνοψίζοντας τονίζω ότι όλοι μαζί ενωμένοι θα συνεχίσουμε και θα εντείνουμε την προσπάθεια που γίνεται. Με αισιοδοξία αλλά και πλήρη κατανόηση των δεδομένων όπως αυτά έχουν διαμορφωθεί, θα προσπαθήσουμε μέσα από σκληρή δουλειά, να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες που έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Τα πράγματα δεν είναι εύκολα.

Όμως στην ΟΜΟΝΟΙΑ το μόνο που ξέρουμε είναι να παλεύουμε με δυσκολίες και αντιξοότητες. Με τις ιδέες και τα ιδανικά μας, να μας καθοδηγούν, προχωρούμε μπροστά προσπαθώντας να διορθώσουμε τα λάθη που μας οδήγησαν στην αποξένωση από τον κόσμο μας.

Η επανάσταση της Ομόνοιας συνεχίζεται και εντείνεται ακόμη περισσότερο, δεν σταματάμε ποτέ.

Διαβάστε Επίσης