Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΑρνητική η απάντηση της ΚΟΠ στο ΑΠΟΕΛ - Το πρωτάθλημα είναι ...

Αρνητική η απάντηση της ΚΟΠ στο ΑΠΟΕΛ – Το πρωτάθλημα είναι της ΟΜΟΝΟΙΑΣ

-

Τετάρτη, 24 Απρίλιος 2013

Mε αφορμή την χθεσινή ανακοίνωση του Σωματείου του ΑΠΟΕΛ, η ΚΟΠ μέσω της επίσημης ιστοσελίδα της τοποθετείται και παρουσιάζει αυτούσια την προκηρυξη του πρωταθλήματος της σεζόν 1974-75.

Αναλυτικά:

“Μετά το αίτημα του Σωματείου ΑΠΟΕΛ για αναγνώριση προς αυτό του Πρωταθλήματος 1974 / 75 και ενόψει της ιστορικότητας του θέματος, η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου παραθέτει την Προκήρυξη του Πρωταθλήματος 1974 / 75 αυτούσια όπως αυτή εγκρίθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΟΠ στις 18/11/1974.

Στην Προκήρυξη φαίνεται καθαρά (άρθρο 2 και 8) ότι το ΑΠΟΕΛ συμμετείχε στο πρωτάθλημα άνευ συναγωνισμού. Το εν λόγω άρθρο αντανακλούσε αποφάσεις Γενικών Συνελεύσεων και Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΟΠ πριν την έναρξη του πρωταθλήματος στις οποίες το ΑΠΟΕΛ συμμετείχε και τις οποίες κατέχουμε στα αρχεία μας.

Ο αείμνηστος Μιχαλάκης Ζιβανάρης που ήταν Πρόεδρος τότε του ΑΠΟΕΛ ουδέποτε έθιξε το συγκεκριμένο θέμα ούτε και αιτήθηκε ποτέ απόδοση του πρωταθλήματος στο ΑΠΟΕΛ γνωρίζοντας ακριβώς τα τεκταινόμενα εκείνης της εποχής”.

Διαβάστε Επίσης