Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΙΣΤΟΡΙΑΑΚΕΛ: Εκδηλώσεις Μνήμης και Τιμής Καβάζογλου και Μισιαούλη

ΑΚΕΛ: Εκδηλώσεις Μνήμης και Τιμής Καβάζογλου και Μισιαούλη

-

ΚΟΡΥΦΩΝΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΜΕ ΠΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΣΤΟ ΔΑΛΙ

>>> ΤΟ ΑΚΕΛ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΔΙΔΕΙ ΤΗ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ, ΓΙΑ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟ ΤΟΥ ΕΠΟΙΚΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ:

Ντερβίς Αλί Καβάζογλου και Κώστας Μισιαούλης, σύντροφοι στη ζωή, στον αγώνα, στον θάνατο και στην αθανασία. Ηρωομάρτυρες του κυπριακού λαού. Δολοφονήθηκαν άνανδρα στις 11 Απριλίου 1965 από τη φασιστική ΤΜΤ. Τους δολοφόνησαν την ώρα του καθήκοντος, την ώρα που πάλευαν για τη συμφιλίωση Ε/κυπρίων και Τ/κυπρίων μετά τις διακοινοτικές ταραχές.

Ο Ντερβίς Αλί Καβάζογλου, ως μέλος της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ όργωνε την Κύπρο μεταφέροντας τις θέσεις του Κόμματος για την ανάγκη κοινής πάλης Ε/κυπρίων και Τ/κυπρίων ενάντια στον εθνικισμό-σοβινισμό, ενάντια στη διχοτόμηση, ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τα συνωμοτικά του σχέδια κατά της Κύπρου.

Η θυσία των Καβάζογλου – Μισιαούλη έγινε το σύμβολο του κοινού αγώνα Ε/κυπρίων και Τ/κυπρίων για τη σωτηρία της κοινής μας πατρίδας. Έγινε το σύμβολο της επαναπροσέγγισης.

Φέτος, οι εκδηλώσεις μνήμης και τιμής της θυσίας των Καβάζογλου και Μισιαούλη, πραγματοποιούνται κάτω από τη σκιά της οικονομικής/τραπεζικής κρίσης και των καταστροφικών απαιτήσεων της Τρόικας. Δεν ξεχνούμε όμως την ανοικτή πληγή του Κυπριακού. Χωρίς λύση του Κυπριακού δεν θα επανέλθει ποτέ στον τόπο μας η ειρήνη, η οριστική ηρεμία και σιγουριά. Ενδεχομένως εντός του 2013 θα ανανεωθούν οι προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού. Αλλά και οι πιέσεις για απαράδεκτη λύση, που να ικανοποιεί απαιτήσεις της Τουρκίας. Πρέπει να παραμείνουμε σταθεροί στις αρχές λύσης του Κυπριακού και στα όσα έχουν κατ’ αρχήν συμφωνηθεί μεταξύ των δυο κοινοτήτων αλλά και με την διεθνή κοινότητα. Οποιαδήποτε άλλη προσέγγιση θα δώσει την ευκαιρία στους εχθρούς της Κύπρου να ξεφύγουν από τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών και να επιχειρήσουν να επιβάλουν λύσεις που να εξυπηρετούν τα δικά τους συμφέροντα.

Το ΑΚΕΛ θα συνεχίσει να δίδει τη μάχη για απαλλαγή της Κύπρου από την κατοχή, για τερματισμό του εποικισμού και για επανένωση της πατρίδας και του λαού μας. Θα συνεχίσει να παλεύει για λύση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα όπως αυτή καθορίζεται στα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών και όπως έχει συναποφασιστεί εδώ και χρόνια από την πολιτική ηγεσία. Καθήκον κάθε κύπριου πατριώτη, που τιμά τη θυσία των Καβάζογλου και Μισιαούλη, είναι να συστρατευθεί σ’ αυτόν τον αγώνα και όλοι μαζί να παλέψουμε για την δικαίωση της Κύπρου μας.

Το ΑΚΕΛ καλεί όλους, Ε/κύπριους και Τ/κύπριους, να δώσουμε μαζικά το παρών μας στις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής των ηρωομαρτύρων Καβάζογλου και Μισιαούλη, που θα κορυφωθούν την Κυριακή 14 Απριλίου 2013 στο Δάλι με κύριο ομιλητή τον Γ.Γ. της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ Άντρο Κυπριανού.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013

09.45 π.μ.

Απότιση φόρου τιμής στη μνήμη του Κώστα Μισιαούλη στο Κοιμητήριο Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης, στη Λευκωσία. Κατάθεση στεφάνων.

10.00 π.μ.

Εκκίνηση πορείας νεολαίας από το Πέρα Χωριό (σταθμός βενζίνης Παράσχου) προς το Δάλι.

10.45 π.μ.

Συγκέντρωση έξω από το οίκημα των Λαϊκών Οργανώσεων Δαλιού.

Χαιρετισμός από τον Πρόεδρο της DEV-IS Mehmet Seyis

Ομιλία από τον Γ.Γ. της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ Άντρο Κυπριανού

Πορεία προς το τουρκικό κοιμητήριο Δαλιού.

Κατάθεση στεφάνων στον τάφο του Ντερβίς Αλή Καβάζογλου.

Διαβάστε Επίσης