Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΚΥΠΡΙΑΚΟΣυναντήσεις του Εγκεμέν Μπαγίς με αξιωματούχους της Κομισιόν

Συναντήσεις του Εγκεμέν Μπαγίς με αξιωματούχους της Κομισιόν

-

Λάζλο Άντορ, πραγματοποιεί ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας Εγκεμέν Μπαγίς. Τον κ. Μπαγίς συνοδεύει ο υπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων Φαρούκ Σελίκ.

Μιλώντας νωρίτερα στη δεξαμενή σκέψης European Police Center, ο κ. Μπαγίς εξέφρασε την ελπίδα ότι στην διάρκεια της ιρλανδικής Προεδρίας θα ανοίξει το διαπραγματευτικό κεφάλαιο «Περιφερειακή Πολιτική», ενώ στη διάρκεια της λιθουανικής Προεδρίας, το δεύτερο εξάμηνο του 2013, θα ανοίξει το κεφάλαιο «Νομισματική Πολιτική».

Στην ομιλία του, ο Τούρκος αξιωματούχος διασύνδεσε το άνοιγμα των τουρκικών λιμανιών και του τουρκικού εναερίου χώρου, με την έγκριση του Κανονισμού για το απευθείας εμπόριο, καθώς και την πραγματοποίηση πτήσεων από και προς το παράνομο αεροδρόμιο Τύμπου, ως μια παράλληλη διαδικασία πάρε-δώσε.

Αναφερόμενος στην επίλυση του Κυπριακού, είπε ότι αυτή θα δημιουργήσει μια επωφελή κατάσταση για όλους, σημειώνοντας παράλληλα ότι θα οδηγήσει και στο ξεπάγωμα των 14 συνολικά τουρκικών κεφαλαίων που είναι μπλοκαρισμένα λόγω Κυπριακού.

Διαβάστε Επίσης